Az Átjáróház rendezője újabb díjat nyert

Az Átjáróház rendezője újabb díjat nyert

Madarász Isti a Bolgár Filmművész Egyesület díját nyerte el a Love is Folly filmfesztiválon a Rujder Vivien és Bárnai Péter főszereplésével készült Átjáróház című fantasztikus-romantikus mozifilm rendezéséért.

„A szerelem bolondság” címmel idén 31. alkalommal megrendezett nemzetközi filmfesztivál évről-évre mintegy kilencven egész estés alkotást vonultat fel a Bolgár Filmközpont szervezésében, a díjakról nemzetközi szakmai zsűri dönt. A várnai filmünnepet, amely Bulgária jeles kulturális eseménye, idén augusztus 25. és szeptember 3. között tartották.

Madarász Isti Átjáróház című, fantasy- és vígjátéki elemekben bővelkedő romantikus filmjében Krisztián, a furcsa nénikéjével együtt élő vagány srác egy hullaház éjjeliőreként kezd dolgozni és mindjárt szerelmes is lesz. A kiszemelt lány azonban az első találkozásuk után nem sokkal, mint ügyfél bukkan fel nála a fagyasztóban. Krisztián és Ági – bár egy világ választja el őket – nem nyugszik békében és felveszik a harcot a túlvilág gonosz boncmesterével.

 

 

A látványos alkotás tavasszal elnyerte a legjobb európai alkotásnak járó Ezüst Méliès-díjat a Brüsszeli Nemzetközi Fantasztikus Film Fesztiválon (BIFFF), amellyel versenybe került az év legjobb fantasztikus filmjének járó Arany Méliès-díjért is, amelyet a Sitges Filmfesztiválon adnak majd át októberben. A világhírű francia alkotóról, Georges Méliésről elnevezett rangos trófeát magyar film még sosem nyerte el, Madarász Isti azonban korábbi filmjével, a Hurok-kal már bekerült a jelöltek közé 2017-ben.

Az Átjáróház a Nemzeti Filmintézet támogatásával a FocusFox gyártásában készült.

A szereplők között van Rujder Vivien, Bárnai Péter, Kulka János, Kútvölgyi Erzsébet, Árpa Attila, Dobó Kata, Galla Miklós, a két Pamkutya és a felvidéki Bocsárszky Attila is.

ATEMPO.sk / NFI
Fotó: NFI