Elhozta a fődíjat az Átjáróház a Drakula Filmfesztiválról

Fődíjat nyert Madarász Isti Átjáróház című filmje a Drakula Filmfesztiválon Brassóban.

A fantasy és vígjátéki elemekben bővelkedő romantikus alkotás a Drakula Trófeát kapta meg. A 11. alkalommal megrendezett nemzetközi fesztivál a horror, a sci-fi, a thriller és a fantasy filmek előtt tiszteleg, díjazva a zsáner legjobbjait.

A legjobb nemzetközi mozifilmnek járó fődíjat Madarász Isti személyesen vette át a romániai Brassóban. A népszerű seregszemlét szakmai programok, közönségtalálkozók, könyvbemutatók és a Dracula Fantasy Con nevű rendezvény kíséri.

A látványos romantikus film, az Átjáróház története szerint a hullaházban dolgozó Krisztián holtan látja viszont nemrég megismert szerelmét, ezért elhatározza, hogy megmenti a lányt a túlvilág gonosz boncmesterétől és visszahozza őt az élők közé.

 

 

Az alkotás korábban elnyerte a Brüsszeli Nemzetközi Fantasztikusfilm-fesztivál legjobb európai filmnek járó Ezüst Méliés-díját, a várnai Love is Folly Nemzetközi Filmfesztiválon pedig a Bolgár Filmművész-egyesület díját. A rendező Madarász Isti továbbá a zsűri kitüntetésében részesült a Sitges Nemzetközi Filmfesztiválon.

Az Átjáróház a Filmintézet támogatásával a FocusFox gyártásában, Muhi András és Ferenczy Gábor producerségével készült. A forgatókönyvet Veres Attila írta, az operatőr Garai Gábor volt, a látványért Horgas Péter, a jelmezekért Bárdosi Ibolya, a zenéért Pacsay Attila felelt. Casting directorként Muhi Zsófia működött közre.

A főszerepeket Rujder Vivien, Bárnai Péter, Kulka János és Kútvölgyi Erzsébet alakítja. Fontos szerepben látható Mészáros Máté, Galla Miklós, Székely B. Miklós, a felvidéki Bocsárszky Attila, Nagy Mari, Quitt László, Danis Lídia és a két Pamkutya is.

ATEMPO.sk
Fotó: NFI