Jön a Hadik – országos tévés premier egy év után (VIDEÓ)

Nemzeti ünnepünkkor, március 15-én a tévében debütál a tavaly bemutatott Hadik magyar kalandfilm.

Az 1757-ben játszódó filmben Hadik András és mindenre elszánt csapata végrehajtja a történelem legvakmerőbb huszárcsínyét. A hétéves háború idején Hadik különleges küldetést kap Mária Teréziától: huszáregységeivel titokban fel kell nyomulnia Berlinig, hogy Nagy Frigyes porosz király távollétében elfoglalják és megsarcolják az ellenséges fővárost. Hadik és katonái mindössze hat nap alatt tették meg a 450 kilométeres távolságot, hogy váratlanul rajtaüssenek a városon. A képtelen támadás teljesen váratlanul éri a poroszokat, ennek is köszönhető a küldetés fényes sikere.

A Hadik egy sodró kalandfilm, ami a történelem egyik legdicsőbb, kevésbé ismert mozzanatát dolgozza fel Hadik András merész berlini portyájának és a legendás 24 darab balkezes kesztyű történetének felelevenítésével, igazi sztárparádéval és látványos akciójelenetekkel.

A főszerepben Trill Zsolt, Molnár Áron, Szabó Győző, Szalma Tamás, László Zsolt és Horváth Lili látható.

 

 

A csata- és küzdő jeleneteket a magyar kaszkadőrszakma egyik legkiválóbb képviselője, Gulyás Kiss Zoltán koreografálta és tanította be a színészeknek az egyebek közt Babatpusztán, illetve a komáromi Monostori-erődben zajló forgatáson.

Az őket segítő stáb tagja volt a Marvel-képregényfilmek kaszkadőr koordinátora, Steve Dent is, aki az Indiana Jones és a sors tárcsája forgatásával párhuzamosan dolgozott a Hadik akciójelenetein. A több száz résztvevőt mozgató ütközetek felvételekor pedig személyesen felügyelte a minél látványosabb pillanatok megörökítését.

A film 64, szöveges szerepet játszó színészt vonultat fel. A főszereplők mellett Julia Jakubowska, Sághy Tamás, Bordán Lili, Reviczky Gábor, Lábodi Ádám, Hirtling István, Mucsi Zoltán, valamint olyan rég látott művészek is, mint Tordy Géza, Körtvélyessy Zsolt, Kovács Lajos és Derzsi János is látható az alkotásban.

A TV2-n pénteken 20.50-től vetítik a Hadik kalandfilmet.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Vertigo