Jön a végső megmérettetés a nemzetközi fődíjért – a felvidéki Phoenix RT is ott van A Dal 2024 döntőjében

Szombaton „Az Év Dal 2024” cím nyertesének kihirdetésével véget ér a hetek óta tartó dalválasztó. A Dal 2024 tíz döntős versenydala szimfonikus változatban hangzik el, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát Balassa Krisztián vezényli. A győztes fődíja egy nyolc dalos lemez készítése a világhírű berlini Hansa Studios-ban.

Erős döntős mezőnyt alakított ki A Dal 2024 zsűrije – Szandi, Németh Alajos Lojzi, Egri Péter, Ferenczi György – és a közönség.

Szorítson, drukkoljon, mindenki! – üzeni A DAL 2024 szombati döntője előtt a Phoenix RT

Köztük van a 40 ponttal döntőbe jutott felvidéki Phoenix RT Félszavak című dala is, amely világzenei stílusban szólt egy hete, melynek alakításában Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere segítette a rock metál együttest.

 

 

Tíz versenyző már csak egy lépésre van a minden eddiginél értékesebb, nemzetközi fődíjtól: a dalválasztó nyertese a berlini Hansa Studios-ban készíthet lemezt. A döntőben a fellépőkre újabb kihívás vár, szimfonikus áthangszereléssel, nagyzenekari kísérettel mérettetik meg dalukat.

A március 23-i döntőben tíz dal verseng:

Arcidra – Egészben kell
Bradics Jácint – Miért félnék álmodni
Junkies – Királyi többes
Kocsis Tibor – Egy életen át
Kökény Dániel – Ugyanaz a ház
László Evelin – Legényes
Negál – Nem lehetek más
Phoenix RT – Félszavak
Roy Galeri – Kiáltás
Sugarloaf – Nászinduló

Az ítészek a tíz produkció elhangzása után osztják ki 10-es, 8-as, 6-os, 4-es pontszámaikat 4-4 dalnak, ezt követően a négy legmagasabb pontszámot kapott versenydalra voksolhat a közönség. A győztesről a nézők döntenek, a legtöbb szavazattal rendelkező nyeri meg Magyarország egyetlen dalversenyét és „Az Év Dala 2024” elismerést.

ATEMPO.sk
Fotó: Wildungphoto