Dunaszerdahelyen veszi át az Európai Polgári Díjat a CSEMADOK

A felvidéki magyarság legnagyobb kulturális és közéleti szervezete, a Csemadok kapta idén az Európai Parlament (EP) Kancelláriája által odaítélt Európai Polgári Díjat.

A 2008-ban alapított Európai Polgári Díjjal olyan kivételes teljesítményt nyújtó személyeket és civil szervezeteket díjaz az EP, akik hozzájárultak a közös megértés, a polgárok és a tagállamok közötti szorosabb integráció előmozdításához, illetve európai szinten is értékelhető, komoly teljesítményt nyújtottak működési területükön, vagy az Európai Unió (EU) értékeinek képviseletére hivatott programokat alakítottak ki.

A díjra EP-képviselők jelölhetnek magánszemélyeket és szervezeteket. A jelöléseket ugyancsak képviselőkből álló nemzeti zsűrik rangsorolják, majd az EP elnökének vezetésével ülésező brüsszeli zsűri, a kancellária dönt a díjazottakról. 

Az elismerést Csáky Pál EP képviselő és Dyoníz Hochel, az Európai Parlament Szlovákiai Tájékoztatási Irodájának képviselője adják át Bárdos Gyulának, a Csemadok országos elnökének szeptember 30-án, pénteken 15.30-kor Dunaszerdahelyen a Vermes-villában.

aTEMPO.sk