A Tritonus gitár trió koncertje Dunaszerdahelyen

2018. október 25-én, csütörtökön 17.00 órától a magyarországi Tritonus gitár trió koncertjére kerül sor Dunaszerdahelyen, a Vermes villába, mely a Bratislava Chamber Giutar fesztivál keretében valósul meg. A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A trió eredeti tagjai-Török Zsófia, Szurgyi Gergely és Varga Bálint-2010-ben kezdtek együtt zenélni Budapesten, Roth Ede gitártanár vezetésével. Két év közös munka után harmadik helyezést értek el az olaszországi Goriziában megrendezett Enrico Mercatali Nemzetközi Gitárversenyen.

2015. január 10-én koncerteztek először Tritonus Guitar Trio néven. Ekkor még Török Zsófia volt az együttes tagja, helyét pár héttel később Molnár Levente vette át. Ebben az évben már mindhárman a győri Széchenyi István Egyetemen folytatták zenei tanulmányaikat, ahol Arnóth Balázs kamarazene-tanár szakmai irányításával dolgoztak tovább.

Mára a trió Magyarországon szinte minden térségben megmutatkozott és hazai, valamint nemzetközi versenyeken is eredményesen szerepelt. Első helyezést értek el a győri egyetemi versenyen és a szegedi országos gitárversenyen. 2016 novemberében a Pozsonyban megrendezett nemzetközi gitárverseny kamarazene kategóriájának győztesei.

2015 februárja óta az együttes folyamatosan bővíti repertoárját. Különféle zenei korszakokból válogatnak darabokat , és saját átiratokat is készítenek. Céljuk, hogy olyan zeneműveket szólaltassanak meg, amelyeket a közönség ritkán hallhat három gitáron.

ATEMPO.sk