Nicsak, ki lakik itt? - a Bánfalvy Stúdió előadása Lukanényében

Nicsak, ki lakik itt? - a Bánfalvy Stúdió előadása

2019. október 10-én, csütörtökön 18.00 órától kerül bemutatásra Michael Cooney Nicsak, ki lakik itt? című bohózata a Bánfalvy Stúdió előadásában a lukanényei kultúrházban. Közreműködik a dunaszerdahelyi származású Bugár Anna. Belépő elővételben 8 euró, helyszínen 10 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A bohózat főhőse Eric, aki egy házban lakik feleségével, Lindával és albérlőjükkel, Normannal. Eric már két éve van állás nélkül, de ezt nem merte otthon bevallani, inkább társadalombiztosítási csalásokból tartja el magát. Egyre újabb és újabb - nem létező - bérlőket jelent be, akik valamennyien halmozottan hátrányos helyzetűek, így számtalan jogcímen érkezik kisebb-nagyobb összegű támogatás a férfi bankszámlájára. Ez remekül megy mindaddig, amíg megérkezik a házba egy társadalombiztosítási ellenőr, és innentől kezdve elindul a hazugságok végeláthatatlan sorozata.

Ray Cooney neve bizonyára ismerősen cseng a könnyű vígjátékok kedvelőinek, hiszen ő a műfaj koronázatlan királya. Olyan művek kapcsolhatók a nevéhez, mint a Miniszter félrelép vagy a Páratlan páros. Ray Cooney fia, Michael Cooney - folytatva a családi hagyományokat - ugyancsak fergeteges komédiákat ír (például: Minden lében három kanál, vagy mostani bemutatónk a Nem ér a nevem).

A darabot a kétezres évek elején a Madách Színház is bemutatta Szirtes Tamás rendezésében, Szerednyey Béla, Esztergályos Cecília és Gálvölgyi János főszereplésével.

 

Szereplők

Eric Swan: Beleznay Endre
Linda Swan: Kiss Ramóna / Vanya Tímea / Mezei Réka Léda
Norman Bassett: Gesztesi Károly
Mr. Jenkins: Harmath Imre
George bácsi: Pálfai Péter
Sally Chessington: Bugár Anna
Chapman doktor: Száraz Dénes / Straub Péter
Mr. Forbright: Imre István
Miss Cowper: Bánfalvy Ágnes
Brenda Dixon: Mezei Réka Léda / Gere Orsolya

ATEMPO.sk