Babszem Jankó - a Ziránó Színház bábelőadása Nádszegen

Babszem Jankó - a Ziránó Színház bábelőadása Nádszegen

2019. december 5-én, csütörtökön 16.00 órától kerül bemutatásra a Babszem Jankó című kesztyűsbáb-játék, Benedek Elek nyomán, a Ziránó Színház előadásában, a nádszegi kultúrházban.

A rendezvényre az Ádvent Nádszegen című rendezvénysorozat keretében kerül sor. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Hősünk, kicsi létére, nagy segítsége szeretne lenni édesapjának, akinek folyton arra kell ügyelnie, hogy megóvja aprócska gyermekét attól, hogy bajba ne keveredjen a nagy segítés közepette. A féltés, óvás ellenére a baj elkerülhetetlen, és- mint azt tudjuk- nem jár egyedül. Viszontagságos útja során rengeteg akadályt kell leküzdenie, mire elérkezik az őt megillető helyre.

"Előadásunkban az ismert magyar népmese elevenedik meg, a vásári bábjáték hagyományait követve, a kesztyűs-báb abszurd humorát, a közvetlen mesemondás élményét ismertetve meg gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt."

Vajon milyen érzés lehet vándorolni a világban, ha az ember csak akkora, mint egy babszem? Milyen lehet a tehén hasában, vagy a hercegkisasszony párnája alatt? Meg tud-e szelídíteni egy fenevadat, aki ilyen icipici?

Ezekre, és még sok más kérdésre ad választ a Ziránó Színház előadása.

 

Stáblista

Írta: Veres András (Blattner-díjas)
Rendezte: Veres András (Blattner-díjas)
Tervezte és készítette: Boráros Szilárd
Játszók: Pfeifer Zsófia, Varga Péter

ATEMPO.sk