AghaRTA Band koncert - V4 Jazz Fest Somorján

V4 Jazz Fest - Jazz koncertek Somorján

2020. március 6-án, pénteken folytatódik a V4 Jazz Fest. A fesztiválnak 4 város ad otthont, mégpedig Budapest, Prága, Krakkó és Somorja. A résztvevő zenekarok minden nap más-más helyszínen állnak a közönség színe elé.

Somorján, a Mozi Club ad otthont a jazz szerelmeseinek. Az élmény garantált. Minden kedves érdeklődőt nagy szeretettel várnak a szervezők.

 

Program

Március 6. (péntek)

20.00 - 22.00 AghaRTA Band (CZ)

Az AghaRTA Band egy olyan együttes, amely a Prága-Jazz színpadon a legkeresettebb jazz zenészekből áll. Már évek óta ismerik egymást, és más együttesekben is megjelennek. A zenekar kizárólag a prágai AghaRTA Jazz Központban, valamint a prágai fesztiválokon vagy a Cseh Köztársaság más városaiban lép fel.

A zenekar repertoárja tükrözi az összes résztvevő zenei ízlését, ideértve az eredeti kompozíciókat és más híres zeneszerzők, például Lalo Schifrin, Pat Metheny, Duke Ellington, Miles Davis és a Beatles zenéjének változatát.

Tagok

Tvrdý Adam - gitár
Ondřej Kabrna - zongora
Vit Svec - nagybőgő
Michal Hejna - dobok

 

Március 7. (szombat)

20.00 - 22.00 Nothing But Swing Trio (SK)

Az NBS Trio az egyik legszembetűnőbb jazz formáció a szlovák jazz színpadon, 1998-ban alakult, és azóta az eredeti felépítésben létezik. Neveik ellenére a zenekar zenei spektruma messze túlmutat a 40-es és 50-es évek határain.

A trió tagjainak jelentős zenei lehetőségei lehetővé teszik számukra a klasszikus zenétől, az etnikai néptől a modern jazzig terjedő hatások felhívását. Ezek a befolyások tükröződnek saját eredeti kompozícióikban, valamint a jazz-szabványok értelmezésében.

Az NBS Trio három stúdióalbumot készített. A Trio rendszeresen együttműködik a top művészekkel, mint például Scott Hamilton (USA), Janusz Muniak (PL), Winand Gábor (HU), Juraj Bartoš (SK), és számos európai országban fellépett és műhelyeket nyújtott, mint pl. jól az USA-ban.

Tagok

Klaudius Kováč - zongora
Ragan Róbert - nagybőgő
Solárik Peter - dobok

ATEMPO.sk