Irodalmi est Nyáry Krisztiánnal – író-olvasó találkozó Somorján

Irodalmi est Nyáry Krisztiánnal – író-olvasó találkozó Somorján

2020. szeptember 22-én, kedden 18.00 órától az ismert író, irodalmár, kommunikációs szakember, Nyáry Krisztián lesz a somorjai Zalabai Zsigmond Városi Könyvtár vendége, a Fórum Intézet előadótermében (a könyvtár épületében).

Beszélgetőtárs Bolemant Lilla, irodalomkutató, irodalomterapeuta.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a facebookon eseményben, a kniznicasamorin@gmail.com címen vagy könyvtár telefonszámán 0908 400 420 lehet.

 

NYÁRY KRISZTIÁN 2012 elején barátainak kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és művészek szerelmi életéről szóló képes etűdjeit, amivel néhány hónap alatt nagy népszerűségre tett szert. A barátoknak szánt bejegyzésekből Így szerettek ők címmel két kötet született, az elmúlt évek legnagyobb könyvsikerei.

Igazi hősök és Merész magyarok címmel, 2014-ben és 2015-ben megjelent könyveiben olyan emberekről írt, akiknek élete és személyes döntései ma is példaszerűek.

Festői szerelmek című könyvében 19–20. századi magyar festők párkapcsolatairól mesél.

Nyáry Krisztián következő kötete 2017 decemberében látott napvilágot Fölébredett a föld címmel, ebben a könyvében 1848-49-ben született levelek segítségével meséli újra a forradalom és szabadságharc történetét. Az ismert szereplők személyes hangú magánlevelei mellett az utca embereinek üzenetei alulnézetből mutatják be a tankönyvekből ismert történelmi eseményeket és a mindennapok küzdelmeit.

2018 decemberében jelent meg az Írjál és szeressél című kötete, amelyben 125 szerelmes levél és történet olvasható, Nyáry Krisztián a magyar kultúrtörténet legszebb, legérdekesebb vagy éppen legfelháborítóbb szerelmes leveleit gyűjtötte csokorba.

Legújabb könyve 2019 novemberében látott napvilágot Életemnél is jobban címmel, ebben 115 újabb szerelmes levél és történet olvasható.

ATEMPO.sk