A Fenyves Trio koncertje Esztergomban

A Fenyves Trio koncertje Esztergomban

2021. július 4-én, vasárnap 19.00 órakor a Fenyves Trio ad koncertet az esztergomi Szentgyörgymezői Olvasókörben, a VVV Jazz Klub keretében.

A belépődíj 1500 forint, 14 év alatt ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Fenyves Márk dalszerzőnek és jazzgitárosnak több mint tíz lemezen jelentek meg szerzeményei, zenekaraival bejárta 15 országban turnézott, a hazai rádiókban rendszeresen hallhatók a dalai.

Triójával saját szerzeményeit adja elő. A stílusbeli sokszínűség és játékosság mellett a zenakarra jellemző egyfajta régies hangulat. A zenekar többi tagja is rendszeres fellépője a magyar jazzéletnek és résztvevője számtalan hazai produkciónak. 2017-ben a Magyar Jazz Szövetség combo versenyén döntősök lettek a „Some Sky” című dalukkal és megjelent "Homecoming" c. kislemezük. 2018-ban a Budapest Jazz Club 10 éves jubileumi koncertjét nyitották meg, később a világhírű amerikai gitáros, Jonathan Kreisberg előzenekaraként léptek fel, valamint a Magyar Jazz Szövetség dalszerző versenyének döntősei voltak.
2019-ben jelent meg legutóbbi nagylemezük a "Don't Miss the Band". Erról a korongról a "Blues after dusk" című dal a neves nemzetközi jazz oldal az AllAboutJazz.com a "Track of the day" programban kiemelten mutatta be a nemzetközi jazz közönségnek.

A VVV Jazz Klub 2017 februárja óta működik Esztergomban, a Szentgyörgymezői Olvasókörben. A klub házigazdái Vörös László, Vörös Niki és Vörösné Strausz Eszter jazz zenészek, akikhez minden hónap első vasárnapján más és más vendégzenészek érkeznek és egyedi, új atmoszférát teremtve különleges estéket hoznak létre. Minden alkalommal 5-6 olyan zenész találkozik és keresi a közös hangot, akik ilyen felállásban még sosem léptek színpadra, esetleg most találkoznak először. Egyszeri formációk, meglepetés energiák.

 

Közreműködők

Fenyves Márk - gitár
Miskolczi Márk - bőgő
Mihalik Ábel - dob

Házigazdák

Strausz Eszter - fuvola, szoprán szaxofon
Vörös Niki - ének
Vörös László - zongora 

ATEMPO.sk