Arany János – Szarka Gyula: Toldi - a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház előadása Esztergomban

Arany János–Szarka Gyula: Toldi - a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház előadása Esztergomban

2021. július 24-én, szombaton 21.00 órakor az Esztergomi Várszínházban mutatja be a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház Arany János – Szarka Gyula: Toldi című művét.

A belépő 2500 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

A jókötésű ifjú özvegy édesanyjával él vidéki birtokukon, erősebb a legerősebb molnárlegénynél, a környéken mindenki kedveli, szereti. Két dolog mégis keseríti Miklós mindennapjait: bátyja iránta érzett indokolatlan ellenszenve, és a vágy, hogy ne a földeken kelljen leélnie életét. Vitéz szeretne lenni. „Repül a nehéz kő…” – és a véletlen gyilkosság bujdosásra kényszeríti a legényt. Keservek és kalandok során végül Budán köt ki, ahol egy cseh vitézzel megküzdve nyerheti el a királyi kegyelmet, valamint hőn áhított vágyát.

Arany János dallamos sorait Szarka Gyula, a Ghymes együttes egyik alapítója zenésítette meg, így készítve el a mű 21. századi, ugyanakkor a kulturális hagyományokra épülő musical változatát, a testvérharcról, ármányról, tisztességről, becsületről, tisztaszívű szeretetről és bátorságról.

Szereplők

Miklós, Narrátor 3 – György Rózsa Sándor
György, kocsmáros, cseh, Narrátor 2 – Derzsi György
Bence, Lacfi, király, apa, Narrátor 1 – Jegercsik Csaba
anya, özvegy, Narrátor 4 – Auksz Éva

Alkotók

Bartók Táncszínház táncművészei
Látvány - Matyi Ágota
Dramaturg - Balassa Eszter
Súgó - Zsifkov Anita
Rendezőasszisztens - Palkó Panka
Rendező - Sipos Imre

ATEMPO.sk