Jól Soul Bánk! - sokszínű zenei fesztivál Bánkon

2021 augusztus 13-án és 14-én, pénteken és szombaton rendezik meg a Jól Soul Bánk! fesztivált a bánki Viziszinpadon.

Fellép az Antal Gábor Trió, a Malek Andrea Soulistic, a Swing a’la Django Tompos Kátyával, valamint az Elsa Valle – Afrocando.

A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

Program

Augusztus 13. (péntek)

19.00 Antal Gábor Trió
A trió 2016-ban alakult Budapesten. Szerzeményeikben a változatos zenei stílusok progresszív dallami, harmóniai és ritmikai megoldásokkal vegyülnek és mindegyikben tetten érhető a kortárs jazz hangulata. A trió a 2018-as Laureate World-Jazz Verseny extra különdíjasa és meghívást nyert a hollandiai Amersfoort Jazz Fesztiválra.

21.00 Malek Andrea Soulistic
Malek Andi Soulistic projekt a neves énekesnő és a Jáger Bandi együttműködéséből jött létre 2016-ban. A különleges formáció a jazz és r&b stílusokat keveri a magyar népzenével. A "Soulistic" név a lélek zenéjére, valamint a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal.


Augusztus 14. (szombat)

19.00 Swing a’la Django és Tompos Kátya
Magyarországon és külföldön már egyaránt sokszor bizonyított tagokból álló Swing à la Django együttes egy innovatív hattagú zenekar. Különleges stílusötvözetet teremtettek, zenéjük hangzásában harmóniára talál a magyar autentikus zene, a francia manouche swing és sanzonok világa, a tangó és a jazz, melynek eredménye ez az egyedi stílus, melyet ők hungarian django swingnek neveznek.

21.00 Elsa Valle – Afrocando koncert
A frenetikus ritmusok és isteni dallamok hazájából, Kubából származó tüzes, féktelen energiájú énekesnő, Elsa Valle a közönség nagy kedvence. Az afro-jazzt a vérében hordozó művésznő Afrocando névre keresztelt új zenekara az afro-jazz és a bebop jegyeit ötvöző, összetett ritmusvilágú, s egyben dallam-orientált muzsikát játszik. A csapatot a hazai jazz-élet jól ismert szereplői alkotják.

ATEMPO.sk