G-monodráma - Györgyi Anna előadásában Balassagyarmaton

G-monodráma - Györgyi Anna előadásában Balassagyarmaton

2021. szeptember 18-án, szombaton 17.00 órakor a balassagyarmati Artériában lesz látható a G-monodráma Györgyi Anna előadásában.

A darab Peter Hacks Beszélgetés a Stein-házban a távollévő von Goethe úrról című műve alapján készült.

A belépő elővételben 4000 forint, a helyszínen 4500 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

"... Peter Hacks nagy érdeme, hogy szövegében meg tudta jeleníteni azt az asszonyt, aki képes volt lángra gyújtani Goethe szívét, és, ami sokkal több, képes volt ezt a lángot hosszú évekig táplálni. Sőt Hacks a jelen nem lévő Goethét is meg tudta jeleníteni… A mindenkori előadás sikere azon múlik, hogy van-e olyan színésznő, akinek civil személyiségében is megvan az az erotikát sem nélkülöző bűverő, amivel Charlotte lenyűgözte a férfiakat. Láttam olyan előadást, ahol igazán kiváló művész mondta Hacks mondatait (magyarra Szántó Judit fordította őket), mégsem teltek meg élettel, mert a színésznő civil személyiségéből hiányzott ez a varázs, amit, ezek szerint, eljátszani nem lehet.

Györgyi Annában teljes mértékben megvan. S mert színészi képességei sem akármilyenek, képes felmutatni Lotte bonyolult egyéniségének minden színét." - D, Magyari Imre színikritikus.

ATEMPO.sk