A Müller Péter Sziámi AndFriends és Bongor koncertje Győrben

A Müller Péter Sziámi AndFriends és Bongor koncertje Győrben

2021. október 1-én, pénteken este a Müller Péter Sziámi AndFriends ad koncertet a győri Dongóban. Előttük Bongor lép a színpadra. Kapunyitás 19.00 órakor.

A belépő 2500 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Müller Péter Sziámi, Kirschner Péter, valamint Varga Orsolya, Bakos Zita, Winterverber Csaba és Tóth Márton, valamint az összes kedves hallgató és érdeklődő zenekara - a Sziámi zenekar folytatása, a legjobb URH dalokkal. Egy zenekar, aminek lassan negyven éves múltja és megkérdőjelezhetetlenül érvényes jelene van. A Sziámi AndFriends a hazai rockzene és alternatív rockzene megkerülhetetlen formációja.

Az Élet és Irodalom szerint „Magyarország egyik legjobb koncertzenekara” immár nyolcadik éve járja az ország klubjait, fesztiváljait. Ez idő alatt 3 lemezt készítettek olyan új dalokkal, mint a Szeretni még, Cukortükör, Éjszakás nővér, Államosítani kéne, de emellett az underground zenei hagyományok őrzői is. Tiltott és tűrt dalok 1980-tól napjainkig. URH, Kontroll Csoport és Sziámi. Az Apokalipszis, a Vigyetek el!, a Besúgók és provokátorok, a Kicsi kicsiszolt kő, a Testből testbe vagy a Világegyetemista a jelenkorban is ugyanolyan érvényesen szól, mint születésekor.

Tagok

Ének - Müller Péter Sziámi
Gitár - Kirschner Péter
Szintetizátor - Varga Orsolya
Szintetizátor, ukulele, vokál - Bakos Zita
Basszusgitár - Winterverber Csaba
Dob - Tóth Márton

 

Berta Csongor, művésznevén Bongor szabadkai születésű színművész. Rapperként a 2018-as Kikeltető Tehetségkutatóban ismerhette meg jobban a közönség, ahol a közönségdíjat vitte haza, tavaly pedig a rapDI Tehetségkutató Critics’ Choice kategóriájának győztese lett „Az én babám” című dalával. Szövegei formabontóak, melyekben az önirónia, az erős társadalomkritika, az egzisztenciális kérdések feszegetése és az őszinte humor dominál. Csongor saját felvételeinél nem csak a szövegírásért felel: legtöbbször a zenei alapokat is ő maga írja, amik szintén egyediek, hangzásviláguk azonnal felismerhetőek. Jelenleg már második nagylemeze elkészítésén dolgozik a Hangfoglaló Program idei támogatottjaként.

ATEMPO.sk