Megemlékezés a Csallóközi Táncegyüttessel Dunaszerdahelyen

Megemlékezés a Csallóközi Táncegyüttessel Dunaszerdahelyen

2021. október 6-án, szerdán 18.00 órakor ünnepélyes megemlékezést tartanak az aradi vértanúkról a dunaszerdahelyi 1848/49-es emlékműnél.

Köszöntőt mond Dr. Hájos Zoltán, Dunaszerdahely város polgármestere. Ünnepi beszédet mond Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke.

Közreműködnek a Vidékfejlesztési Szakközépiskola diákjai és a Csallóközi Táncegyüttes tagjai. A koszorúkat a 10. Szent György cserkészcsapat tagjai helyezik el.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

"A világ birája, a történelem fog e kérdésre felelhetni. Legyenek a szentemlékű vértanúk megáldottak poraikban, szellemeikben a' hon szabadság Istenének legjobb áldásaival az örökké valóságon keresztűl; engem, ki nem borúlhatok le a magyar Golgotha porába, engem October 6ka térdeimre borúlva fog hontalanságom remete lakában látni a mint az engem kitagadott Haza felé nyujtva agg karjaimat a hála hő érzelmével áldom a vértanuk szent emlékét hűségükért a Haza iránt, 's a' magasztos példáért, melyet az utódoknak adtanak; 's buzgó imával kérem a magyarok Istenét hogy tegye diadalmassá a velőkig ható szózatot, mely Hungária ajkairol a magyar nemzethez zeng. Úgy legyen. Amen!"Kossuth Lajos

ATEMPO.sk