Dorottya - a Csavar Színház előadása Budapesten

Dorottya - a Csavar Színház előadása

2022. január 22-én, szombaton 10.00 órakor a Gál Tamás vezette Csavar Színház bemutatja Csokonai Vitéz Mihály Dorottya, vagyis a dámák diadala a fársángon című vígeposzát, Budapesten, a Bethlen Téri Színházban, a Vendégváró Fesztivál keretében.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

Belépő 1600 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

“Csokonai Vitéz Mihály: Dorottya című művét az általunk már több helyen sikerrel bemutatott stílussal dolgoztuk fel, mely tapasztalataink szerint nagyon népszerű mind a diákság, mind a felnőtt közönség körében.

A játékstílus, az élő zene, az improvizáció és az interaktivitás stílusjegyeit ötvözi. Pontos és részletes dramaturgiával fésültük át az egész művet s azon szavakat, melyek a mai kor emberének (diákjának) már nem érthető, játékkal, magyarázattal vagy zenével tettük azzá. Így az egyetlen gátat, mely Csokonai és a mai kor embere közé rakódott az elmúlt 200 év keze által lebontottuk, ezzel bizonyítva, hogy a magyar költészet nemcsak magasröptű gondolatok és filozófiák fészke, de a nagyszerű és utánozhatatlan magyar humor melegágya is.”

 

Rendező: Gál Tamás
Jelmez és bábtervező: Őry Katalin Rozália
Zene: Bodonyi András
Zenész: Mester András
Játékmester: Gál Tamás

ATEMPO.sk