Nagy Kokárda Nap a Kormoránnal és a Magyarock Dalszínházzal Komáromban - részletes program

2023. március 15-én, szerdán 12.30-kor kezdődik az ErődFeszt idei első, Nagy Kokárda Nap című eseménye, ahol a Kormorán zenekar koncertje mellett a Magyarock Dalszínház előadását is megtekinthetjük a komáromi Monostori Erődben.

A rendezvény keretében egész napos kiegészítő programok (minden órában induló tárlatvezetés, 1848-49 es ágyú és fegyverbemutató, apródkiképzés, játékos vívásoktatás, kézműveskedés - pl. mézes huszár dekorálás, csákó és párta készítés, logikai- és készségfejlesztő játékok stb.-, mese kuckó, fajátékok, döröckölő, patkóhajítás, mocsárjárás, zoknicsata) várják az érdeklődőket.

Az esemény fénypontjának mindenek előtt a Kossuth-díjas, Magyar Örökség-díjas, Magyar Szabadságért-díjas Kormorán zenekar koncertje és a Magyarock Dalszínház A költő visszatér című rockoperája Petőfi Sándorról és a szabadságharc történetéről számít.

Az “erőd belépőjegy” ára - tartalmazza az egész napos kiegészítő programokat, a tárlatvezetést és a fegyver- és ágyúbemutatót - a felnőttek részére 3000 forint, a diákoknak, nyugdíjasoknak és a pedagógusoknak pedig 2500 forint. Mindez a családostul érkezők számára 7000 forint.

A “csak színház” belépőjegy - mely tartalmazza az “erőd belépővel” igénybe vehető szolgáltatásokat és A költő visszatér című színdarab megtekintését - 4000 forintba kerül. A “csak koncert” belépő - tartalmazza az “erőd belépővel” igénybe vehető szolgáltatásokat és a Kormorán-koncert megtekintését - pedig 3500 forint.

Végül az “all in” belépő tartalmazza a korlátlan belépést minden rendezvényre (Erőd – Színház – Koncert). Az ezen típusú belépőjegy ára 6500 forint, viszont a belépés a 6. életévét be nem töltött gyermekek esetében díjmentes.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

Program

12.30 Magyarock Dalszínház - A költő visszatér c. rockopera /Monostori erőd - KlapkAréna/

Közreműködők

Varga Miklós, Török-Ujhelyi Tamás, Forgács Péter, Egyházi Géza, P. Petőcz András, Bányoczki Nóra, Sándor Dávid, Kósa Zsolt, Tar Gabriella, Tóth Dorottya, Gieler Csaba, Krnčan Milan, Makrai Pál, Gerdesits Ferenc

Rendező

Sándor Dávid
Vizeli Csaba

15.30 1848-49 es fegyver- és ágyúbemutató /Ágyúterem/

16.30 Kormorán

Közreműködők

Fehér Nóra - ének (Vajdaság, Mohol)
Vadkerti Imre - ének, gitár (Felvidék, Gúta)
Gáspár Álmos - hegedű (Erdély, Kézdivásárhely)
Karácson Zsolt - dob
Koltay Gergely - fúvós hangszerek
Koltay Sólyom - szaxofon
Szekeres Zoltán - gitárok
Szűts István - billentyűs hangszerek
Zsoldos Tamás - basszusgitár

Művészeti vezető

Koltay Gergely, Kossuth-díjas, kiváló művész

ATEMPO.sk