Koszika & The HotShots és Jóvilágvan koncertek Nagyváradon

2023. március 25-én, szombaton 18.00 órakor kerül sor az erdélyi Koszika & The HotShots és a felvidéki Jóvilágvan együttesek koncertjére a nagyváradi Moszkva Kávézóban.

A Jóvilágvan 2007-ben alakult a szlovákiai Párkányban. Hisz az őszinte, mondanivalóval bíró zene erejében. Négy lemezük jelent meg: Hanne (2011), Štúrovszkaya (2014), jóvilágvan (2017), A folyó balladái (2021). Jelenleg a legismertebb szlovákiai magyar alter formáció.

A Koszika & The HotShots felvillanyozóan energikus, eklektikus hangzású, sokszínű muzsikája színes folt az erdélyi zenei palettán. A 2011 óta zenekarként indult, de mostanra inkább zenei kollektívaként működő banda folyton bővülő tendenciát mutat. Muzsikájukra az erőteljes live hangzás jellemző, amely elszállósan reggae-s, mocskosan funky és simulékonyan jazzes is tud lenni. Zenéjükben egyszerre ott van egy kis keleteurópai beletörődés és nyugati elvágyódás - muzsikájuk magán viselheti a helyenként balkáni népzenei motívumokat és a modern hangzásokat egyaránt, míg mindezt átlengi egy jazzes, improvizálásra hajlamos attitűd.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség a koncertekre.

ATEMPO.sk