Szarka Tamás és Zenekara - akusztikus koncert és TV felvétel Budapesten

Szarka Tamás és Zenekara - akusztikus koncert és TV felvétel a Budapesti A38 hajón

2020. február 11-én, kedden akusztikus koncertet ad Szarka Tamás és Zenekara Sósósó címmel a budapesti A38-as hajón, amelyről TV felvétel készül (M2 Petőfi TV Akusztik).

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kezdés 17.30-kor. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Szarka Tamás Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, költő 40 éve áll színpadon. Dalaira a már jól ismert, sajátos stílus jellemző irodalmi értékű szövegvilága mellett. Zenéje és versei hatnak az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad.

Zeneszerzői pályafutása szinte példa nélküli sikertörténet. Az elmúlt évtizedek alatt közel 500 dalt szerzett (a 35 éves Ghymes Együttes működése alatt eddig 27 önálló albumot jelentettek meg, melyekhez túlnyomórészt a zenéket Tamás komponálta, dalszövegeit pedig ő írta.)

7 éves kora óta ír verset. 15 éves korában publikált először. Verseit lefordították szlovákra, franciára, németre, angolra. VÁVÁVÁ című első verseskötete 2000-ben jelent meg, ezt követte az Anonymus utazik 2005-ben, majd az Anonymus kérdez című kötet, mely 2006-ban látott napvilágot. Első Hangoskönyve 2008-ban készült, melyen versei és novellái Dörner György, Eperjes Károly, Gesztesi Károly, Pápai Erika, Rudolf Péter, Stohl András és Törőcsik Mari tolmácsolásában hallhatók. Több mint száz „Ghymes-dal" versét írta meg. Mária című kötete és a Tánc a hóban című kétnyelvű (magyar – szlovák) kötete 2014-ben jelent meg.

Több mint 3000 koncertet adott a világ 25 országában, 4 nagykoncertet a Budapest Arénában és 2016-ban közös koncertet a világhírű Grammy-díjas gitárossal Al Di Meolaval.

Szarka Tamás és zenekara koncertjén legismertebb szerzeményei (Tánc a hóban, Alhambra, Kézfogás) mellett, a „Sósósó“ című szólóalbuma néhány opusa és a grandiózus 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték dalai is hallhatók. A produkció az újdonság erejével hat és garantálja a kiemelkedően magas minőségű magyar kultúrát.

ATEMPO.sk