Papa különböző hangszereken hegedül - Lajos András jótékonysági előadása Komáromban

Papa különböző hangszereken hegedül - Lajos András előadása

2020. február 24-én, hétfőn 18.00 órától Soóky László Papa különböző hangszereken hegedül című darabja kerül bemutatásra Lajos András előadásában a komáromi RÉV - Magyar Kultúra Házában.

Az előadással emlékeznek a napokban elhunyt Soóky Lászlóra épp születésnapján. A jegyekből befolyó összeggel a családot támogatják a szervezők. Mindenkit szeretettel várnak.

 

Egy - vagy két - lakodalom pontos leírása (monodráma a BÚCSI JAZZ zenekar megalakulásáról)

A darab a szerző édesapját idézi meg, aki miután 1948. február 6-án hazatért a II. világháború alatt túlélt hadifogságból, kiötlötte, hogy bármi áron zenekart alapít. E szándékát az indokolta, hogy akkoriban Búcson és annak környékén nagy volt a házasulási kedv, ám ott a közkedvelt Pepes zenekaron kívül más banda nem létezett. Bár az édesapa egyetlen hangszeren sem tudott játszani, de leporolta a korábban egy munkácsi özvegyasszonytól kapott hegedűjét, s összeverbuválta a különféle hangszerekkel rendelkező helyi embereket.

A szellemesen megírt, poénokkal és sajátos humorral fűszerezett szövegből megtudjuk, hogy miként alakult meg, utazgatott egy Zetor traktor pótkocsiján és érezte magát a vidéki lakodalmakban a zenekar.

 

Rendező: Keszég László
Előadja: Lajos András
Dramaturg: Varga Emese

ATEMPO.sk