10 éves az Ahogy esik, úgy puffan – jubileumi improvizációs játék Csuja Imrével Komáromban

2020. március 9-én, hétfőn 19.00 órától jubileumi Ahogy esik, úgy puffan improvizációs játék lesz Csuja Imrével Komáromban, a RÉV - A Magyar Kultúra Házában.

Játékmester Majorfalvi Bálint, valamint akik még játszanak Losonczi Kata, Nagy László, Olasz István és meglepetés vendégeik.

Belépő 7 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

„2010 januárjában Benkő Géza barátunk azzal keresett meg néhányunkat, hogy a televíziós Beugró nyomán, és más improvizációs eseménytől vezérelve, próbáljunk meg egy szórakoztató estet csinálni. Akkor Bandor Évi, Derzsi Gyuri, Gál Tomi, Nagy Lacus és Olasz István improvizáltak Benkő Géza feladataira. A Madách Art Caféban akkor az egy felejthetetlen élmény volt.

Annyira jól sült el, hogy hamarosan meghirdettük a következő eseményt, és folyamatosan havonta próbáltuk ki magunkat az impró adta lehetőségekben. Akkor nem gondoltuk volna, hogy 10 év elteltével is írom ezeket a sorokat. Ezalatt a 10 év alatt sokminden történt. Benkő Géza tíz előadás levezénylése után, 2011-ben átadta a műsorvezetői stafétát Majorfalvi Bálintnak. Az állandó szereplők közül Nagy Lacus és Olasz István maradtak, viszont folyamatosan játszottak velünk kollégáink különböző színházakból, és az impró nagymesterei is elfogadták felkérésünket: Rudolf Péter, Kálloy Molnár Péter, Szabó Győző, Csuja Imre és még sorolhatnánk. Különféle helyszíneket is kipróbáltunk, jelenleg a RÉV a komáromi bázisunk.

Szeretett Gézánk azóta itt hagyott bennünket, de természetesen emléke, s Ahogy esik-alapötlete is maradandó. Rengeteg élmény fűződik ehhez a 10 évhez, csodálatos pillanatok születtek, ezt ünnepeljük meg most.” /Olasz István/

ATEMPO.sk