Igazi különlegességek a Mediawave keretében Dunaszerdahelyen

Igazi különlegességek a Mediawave keretében Dunaszerdahelyen

2020. szeptember 25-én és 26-án, pénteken és szombaton, ahogy az eddigi éveken így idén is a Mediawave fesztivál külső helyszíneként működik majd a dunaszerdahelyi NFG klub.

Igaz a központi fesztivál átkerült tavaszra, de Felvidéken nem marad el az esemény, ahová a különleges zenei élményre vágyó nagyérdeműt várják.

Program

Szeptember 25. (péntek)

20.00 Ardea Nova koncert
21.00 Tosoda projekt koncert

Szeptember 26. (szombat)

20.00 Kellene Kis Kert

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők, akik kérik az aktuális járványügyi előírások betartását.

 

A fellépők

Ardea Nova - a méltán híres csallóközi Ardea zenekar újraformálódása, óriási pozitív meglepetésnek ígérkezik. Hat lány ragad mikrofont a capella stílusban.

Tosoda Projekt - A ToSoDa Projekt 2016 tavaszán állt össze egy 5 napos olaszországi utcazene-turné kedvéért Dankowsky Áron (cajon) Kácser Tamés (gitár) és Szombathelyi Patrik (handpan) együttműködéseként. Szűk egyéves kihagyás után 2017 januárjában ismét összejöttek a fiúk, és immár - neveik kezdőbetűit egymáshoz illesztve - hangzatos nevet választva, újult erővel álltak neki a dalok gyártásához. Zenéjükben a napjaink egyik legnépszerűbbé váló hangszere a handpan – sokak által csak hang drumként ismert – új perspektívát kap. Stílusuk saját meghatározásuk szerint „sprituális drum 'n bass” - lágy, ellazulós meditatív dallamok, néhol kicsit felpörgetve, egy kis latinos vagy drum'n bass-es lüktetéssel megspékelve, ami néhol csendes elmélyülésre csábít, máskor pedig táncra perdít.

Kellene kis kert - instrumentális funky/gipsy/népzenei/acid jazz talpalávaló - hihetetlenül világi, zenei csemege.

ATEMPO.sk