Strauss: A cigánybáró – folytatódik az online OperaSzerda

Strauss: A cigánybáró – folytatódik az online OperaSzerda

2021. január 20-án, szerdán ifjabb Johann Strauss nagyoperettje, A cigánybáró népszerű részletei csendülnek fel az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadáról a 20.00 órától kezdődő OperaSzerda keretében.

 

Ifj. Johann Strauss egyik budapesti látogatása alkalmával megismerkedett Jókai Mórral, az ismeretség gyümölcse pedig a valcerkirály egyik legkiválóbb operettje, A cigánybáró lett, amellyel a 60 éves Strauss újra meghódította a fél világot. A mű egyik legfőbb erénye operaszínpadra kívánkozó muzsikája, amelyben csodálatosan megférnek egymás mellett a csárdás, a cigányzene, a bécsi keringő és a fajsúlyosabb dallamok is. S hogy mit keres egy operettben egy felkapaszkodott disznókereskedő, kicsoda valójában a temesvári pasa örököse, és hogyan lesz egy földesúr fiából a cigányok bárója? A közvetítésben minden kiderül.

 

A címszerepben Boncsér Gergely lép fel, partnerei:

Horti Lilla (Szaffi), Wiedemann Bernadett (Czipra), Szvétek László (Zsupán), Rőser Orsolya Hajnalka (Arzéna), Bátki Fazekas Zoltán (Carnero gróf), Farkasréti Mária (Mirabella) és Haja Zsolt (Homonnay lovag).

 

Az est művészeti vezetői: Tóth Erika és Lázár Katalin
Zongorán közreműködik: Tóth Sámuel Csaba
Vezényel: Kocsár Balázs
Narrátor: Mona Dániel

 

ITT NÉZD ÉLŐBEN

ATEMPO.sk / opera.hu