A Ones to Hear online koncertje

A Ones to Hear online koncertje

2021. február 6-án, szombaton 17.00 lesz látható online a Ones to Hear akusztikus zenét játszó duó online koncertje a Csili Művelődési Központból.

 

Pénzelik Fanni énekesnő és Szemán Levente gitáros előadásaira jelentős hatást gyakoroltak a skandináv-kelta motívumokra épülő folkpopot játszó Of Monsters and Men, a szintén autentikus gyökerekből táplálkozó bluest és soult éneklő Hozier, illetve a poprock világhírű képviselője, a magyar származású ZZ Ward.

Az együttes tagját, Pénzelik Fannit, a sokoldalú művészt, lírai énekesként, kemény rockerként és színházi színészként is megismerhettük. Zenés színdarabokban mutatta meg hangját. Azt a hangot, ami különleges Magyarországon. Egyrészről csengő tisztaság is jellemzi, másrészről egy kis füstös fátyolosság színezi a hangját. Ha egy mondattal akarjuk kifejezni, Karády Katalin szoprán változata. De Rúzsa Magdi magasabb lágéban előadott dalainak hangjaira is nagyon hasonlít.

A gitáros, Szemán Levente pedig azért nagyon érdekes, mert majdnem mindegyik neves zenész, tudományos kutatásokat is folytat. Gondoljunk csak Albert Einsteinre, aki kiválóan hegedült vagy Grandpierre Attilára, a Vágtázó Halottkémek együttes zenész-énekesére, aki nemzetközileg elismert csillagász is egyben. Szemán Levente folytatva eme nemes hagyományt, amikor nem gitározik, tudományos tevékenységet folytat, térképészként tölti hétköznapjait.

Az igazán hangulatos gitárkísérettel egy képzeletbeli világba gondolhatjuk majd magunkat, ha meghallgatjuk a koncertet.

 

ITT NÉZD ÉLŐBEN

ATEMPO.sk