Fenyő László és Jiyeong Mun online hangversenye

Fenyő László és Jiyeong Mun online hangversenye

2021. március 5-én, pénteken 19.30-tól lesz látható Fenyő László (cselló) és Jiyeong Mun (zongora) online koncertje a Zeneakadémiáról.

 

A kamarazenében az a csodálatos, hogy sosem tudni, mi születik a színpadon, még az olyan jól ismert repertoárdarabok esetében sem, mint amilyen Brahms és Richard Strauss gordonka–zongora-szonátája. Az „itt és most” semmi máshoz nem hasonlítható élményét ígéri a két nemzetközi hírű muzsikus interakciója, mindketten a kamarazene elhivatott és annak minden rezdülésére érzékeny művelői.

Jiyeong Mun egészen rendkívüli tehetség: a dél-koreai művész néhány éve egymás után nyert meg két rangos versenyt, a Genfi Versenyt és a Busoni Versenyt. Elég pár ütemet hallgatni valamelyik felvételéből, hogy feltűnjön a kifinomult ízlés, mértéktartás és természetesség, amely játékát jellemzi.

De lélegzetelállító technika és alázat társul Fenyő László művészetéhez is; a magyar muzsikus már rég maga mögött hagyta a versenyek világát, mára komoly szólókarriert épített fel, rangos koncerthelyszíneken lépett fel Európában és a tengerentúlon, neves zenekarokkal adott nagy sikerű koncerteket.

 

Műsor

Brahms: c-moll scherzo („Sonatensatz”)
Brahms: 1. (e-moll) cselló-zongora szonáta, op. 38

SZÜNET

R. Strauss: F-dúr cselló-zongora szonáta, op. 6

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk