A Foreland zeneka online koncertje (VIDEÓ)

A Foreland zeneka online koncertje (VIDEÓ)

2021. március 6-án, szombaton 17.00 órától ad online koncertet a Foreland zenekar, amit a Csili Művelődési Központból közvetítenek.

 

A Foreland zenekar egy pop formáció, tagjai:

Moravszki Ákos (ének)
Cserkuti Erika (ének)
Winand Ádám (gitár/vokál)
Boda Zsófia (zongora)
Csabai Sándor István (basszusgitár)
Erdélyi Arián (dob)

Az együttest 2017 szeptemberében alakult. Az év végéig két videóklippet is készítettek. 2018. január 3-án kiadták az első EP lemezünket, amin négy feldolgozás hallható akusztikus formában. Március 18-án első saját szerzeményükkel a „Vágy” c. dallal megnyerték az MTVA által indított AranyCORE zenebajnokságot, aminek köszönhetően augusztus 24-én felléptek a Strand Fesztiválon is. Több ízben szerepeltek a Petőfi TV-ben, és a Balatoni nyár műsorában is bemutathatták későbbi nagylemezük címadó dalát, az „Ébren”-t.

2019. május 18-án különdíjasok lettek az Öröm a Zene tehetségkutató kecskeméti versenyén. A LESZ Feszt által meghirdetett versenyen bekerültek a legjobb 15 együttes közé, így díjazott zenekarként vettek részt a kisvárdai fesztiválon. Egy órás műsorral örvendeztették meg a szilvásszentmártoni F.A.L.U. Fesztivál közönségét.

2020 első fele az otthoni stúdiózásokkal és dalírásokkal telt. Tavasszal az aktuális helyzetre reflektálva kiadták a „Maradok” c. dalt. Ezt követően jelent meg első saját nagylemezük az „Ébren”, 12 track-kel.

Az albummal ismételten több médiamegjelenést zsebeltek be. A Petőfi TV-ben az „Ébren” majd a „Maradj velem még” saját dalaikat játszották el élő adásban a Petőfi Rádióban.

 

 

ATEMPO.sk