Storyum lemezbemutató nagykoncert az Entrópiával Gútán

2022. május 20-án, pénteken este a Storyum ad látványos lemezbemutató nagykoncert Gútán, a Városi Művelődési Központban, ahol a táncosok és a fényshow sem fog hiányozni.

A zenekar vendége az Entrópia. Kezdés 19.30-kor.

Belépő elővételben 8 euró, helyszínen 10 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Az esemény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

A cunamit és a világjárványt is túlélték a Storyum dalai – Pénteki gútai koncertjük előtt Kiss Mátyás billentyűssel beszélgettünk

Tovább lobog az Entrópia tüze – Érettségi után is folytatják a metál diákok

 

A STORYUM zenekar egy szimfonikus/disco-rock zenét játszó formáció Felvidékről. A bandát 2010-ben alapította Janik Zsolt.

Egy évvel az alakulás után a zenekar kiadta első nagylemezét, mely az “INSOMNIA” nevet kapta. Ez a lemez először Magyaroroszágon jelent meg, majd később egy angol kiadóval kötött szerződésnek köszönhetően az egész világon elérhetővé vált. A lemezről a “FIRE” c. nótát mai napig játsza egy amerikai kereskedelmi rádió, ugyanakkor a “SCARS” c. dalt a NeoFM nevű magyarországi országos rádió is sugározta megszűnéséig. A szlovákiai Pátria rádió szintén több dalt játszott erről a lemezről. Sajnos külső okok miatt a zenekar életébe egy hatalmas törés állt be, így 2012-től 2016-ig a banda nem tudott előrelépni.

 

 

2016-ban csatlakozott az alapító tag, Janik Zsolt és az akkor már állandó taggá érett Csáno Norbert dobos mellé a bassusgitáros, Malik “Tie” Tibor, valamint az énekes Flaskár “Raw” Veronika. 2018-ra elkészült az második nagylemez, mely a “WE ARE THE FIRE” nevet kapta. A lemez új lehetőségeket nyitott a zenekar életében, aminek egy újabb angliai szerződés lett az eredménye. 2019-ben csatlakozott a formációhoz Zsigrai Klára, vokálénekes.

2020-tól a banda egy olaszországi menedzsmenttel is leszerződött, így már semmilyen akadálya nem volt, hogy a zenekar Európa több országában is bemutatkozhasson. Azonban 2020.március 15-én kitört a világjárvány, aminek köszönhetően minden lehetőség köddé vált.

2021-ben egy új taggal bővült az addigi ötös, Kiss “Görő” Mátyás, mint billentyűs lépett be a zenekarba. Még ez évben elkezdte a formáció elkészíteni legújabb, immáron harmadik stúdioalbumát.

 

 

2022-ben a munkálatok befejeződtek és 2022 május 20-án a Gútán megrendezésre kerülő jubileumi nagykoncerten a lemez is bemutatásra kerül.

2018-ban a zenekar Házi Csilla tánccsapatával megnyerte a Dance and Song Európa-bajnokság aranyérmét.

2022-ben a banda bekerült a Dél-amerikai Undertalent 2022 versenybe, mint Szlovákia zenei képviselője. Ennek köszönhetően az eddig megjelent lemezek dalai Argentin, Uruguay és Mexiko rádióiban is lejátszási listára kerültek.

ATEMPO.sk