Nikola Tesla (Végtelen energia) - az Új Színpad és a TBG Production musical show-ja Pozsonyban

Nikola Tesla (Végtelen energia) - az Új Színpad és a TBG Production musical show-ja Pozsonyban

2023. január 14-én, szombaton 19.00 órakor a pozsonyi Új Színpad (Divadlo Nová scéna) szolgál helyszínéül a TBG Productionnel megvalósított közös Nikola Tesla - Végtelen energia című közös, két felvonásos musical show-nak.

A dalokat az Artisjus és Fonogram díjas Sebestyén Áron jegyzi, a dalszövegekért és a dramaturgiáért pedig nem más, mint Müller Péter Sziámi felel. A szövegkönyvet Egressy Zoltán írta, a koreográfiát Szabó Anikó állította össze, a vizuális látvány világot a Forward Productions csapata, a jelmezek egyedi hangulatiságát Kiss Márk jegyzi.

Nikola Tesla kétségtelenül minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje, akinek zsenialitását csak Arisztotelészéhez és Leonardo da Vinciéhez hasonlíthatjuk, egész világunkat átalakító találmányait pedig már kortársai is a kerék és az egyiptomi piramisok jelentőségéhez mérték. Főként Tesla felfedezéseinek és szabadalmainak köszönhető, hogy az elmúlt évszázad során az elektronikai eszközök a mindennapjaink nélkülözhetetlen részévé válhattak, hiszen példának okáért az okostelefon vagy a vezeték nélküli elektromos töltés alapelveit is elsőként személyesen maga, Tesla fektette le.

A különleges személyiségű tudóst több ország is joggal érzi magáénak. Kevesen tudják, de a szerb származású, horvát területen született Tesla szakmai karrierje Budapestről, a Puskás Telefontársaságtól indult, később, már világpolgárként elérve Amerikába, ahol megvalósíthatta gyermekkori álmát, amikor is megtervezhette a Niagara-vízesésre épített anno világcsodának számító erőművét. És mivel a tudós sok egyéb más emberi, baráti szállal is erősen kötődött Magyarországhoz, ez a tény remek apropóul szolgált arra, hogy a TBG Production új nagypremierje témáját ezen kiváló elmének szentelje.

A két felvonásos, lendületes és rendkívül látványos zenés darab így amellett, hogy ragyogó szórakozást ígér, segíthet újra felfedezni, új oldaláról megismerni a mára közismert név mögött rejtőző csodálatos zseni elmét és életének rejtélyeit!

A kétórás musical show a ma rendelkezésünkre álló legkorszerűbb show technikai elemek alkalmazásával teremti meg azt az egyedi látványvilágot, amely ismét lenyűgöz és elkápráztat, egyben izgalmas zenei és vizuális hátteret ad Tesla életének és a tizenkilencedik század hangulatiságának, bemutatva Smiljantól, Prágán, Budapesten, Párizson, New Yorkon és a Chicagói Világkiállításon át egészen a Niagara vízeséséig az akkori roppant színes és pezsdülő nagyvilágot. A darab létrehozásában a szakma hazai kiválóságai vesznek részt.

A belépőjegy ára a földszinti ülőhelyekre vonatkozóan 40 euró, míg ugyanezek az erkélyen 30 euróba kerülnek. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

 

Szereplők

Nikola Tesla - Pesák Ádám / Ódor Kristóf / Mikola Gergő
Szigeti Antal - Szabó Máté / Kovács Áron / Mikola Gergő
Szigeti Adél - Békefi Viktória / Bori Réka / Győrfi Anna / Magyar Viktória
Thomas Alva Edison - Szomor György / Lux Ádám
Duka Tesla / Sarah Bernhardt - Janza Kata / Füredi Nikolett / Györfi Anna / Bori Réka / Fésűs Nelly
George Westinghouse - Kautzky Armand / Gerdesits Ferenc
Bacherol / Lenin - Gerner Csaba / Maday Gábor

Alkotók

Rendező - Radó Denise
Kreatív rendező - Vona Tibor
Látványtervek - Tóth Attila
Fények - Menüett Production
Fénykép - Béli Balázs

ATEMPO.sk