176 éve született Mikszáth Kálmán - emlékünnepély szülőfalujában, Szklabonyán

176 éve született Mikszáth Kálmán - emlékünnepély szülőfalujában, Szklabonyán

2023. január 16-án, hétfőn 14.30-kor kerül megrendezésre a Szlovák Nemzeti Múzeum - A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma, a Csemadok járási szervezete és Szklabonya község szervezésében a nagy palóc, Mikszáth Kálmán születésének 176. évfordulója alkalmából megvalósított, koszorúzással egybekötött megemlékezés a szklabonyai Mikszáth Kálmán Emlékházban.

A program keretében a vendégeket köszönti Jarábik Gabriella és Marta Kálovcová polgármester, majd ezt követi Fülöp Andrea, Magyarország besztercebányai konzulasszonyának megemlékezése.

Ezután koszorúzás lesz a Mikszáth-szobornál, ahol Híves István biztosítja a zenei kíséretet és aláfestést, amit követően megemlékezés veszi kezdetét az emlékházban Balogh Gábor jóvoltából.

Sor kerül Balázs Attila mesemondó műsorára is Talált gyerek címmel, ami egy mese Pajor István gyűjtéséből. Az esemény végéhez közeledve valósul meg Szászi Zoltán megemlékezése Mikszáth Kálmánról, majd az egész rendezvényt az ipolybalogi Művészeti Alapiskola tanulóinak koncertje koronázza meg.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

ATEMPO.sk