Minden hír


Újraindult a kulturális élet – ezeket a feltételeket kell betartani

Újraindult a kulturális élet – ezeket a feltételeket kell betartani

Azokban a járásokban, ahol másod- és elsőfokú riasztás van érvényben, tehát a piros és a rózsaszín besorolásúakban, a megadott feltételek betartása mellett már megtarthatók a színházi előadások, a szabadtéri filmvetítések, zenés és egyéb rendezvények (kiállítások, fesztiválok).

Muszáj őszintének lenni - Bono, a U2 énekese

Muszáj őszintének lenni - Bono, a U2 énekese

Bono, az ír U2 énekese Dublinban született 1960. május 10. Paul David Hewson néven. A hetvenes évek elején egy Lipton Village nevű, a szürrealizmussal kacérkodó banda tagja volt, itt ragasztotta rá legjobb barátja a később Bonóra rövidült Bono Vox (latinul jó hang) művésznevet.

Változásokkal, de lesz 2021-ben Gombaszög – kérdések, válaszok

Változásokkal, de lesz 2021-ben Gombaszög – kérdések, válaszok

Napról napra biztatóbb a járványhelyzet alakulása, a hatóságok fokozatosan enyhítik az intézkedéseket, s így a Gombaszögi Nyári Tábor szervezői is egyre inkább úgy látják, hogy a fesztivál idén megvalósulhat. Az előzetesen meghirdetett időpont (július 12-18.) csupán néhány nappal rövidül le. A 2021-es Gombaszög július 14-én, szerdán veszi kezdetét a nulladik nappal, és egészen vasárnapig (július 18.) tart.

ifj. Gelencsér János

Ők kapták a Halmos Béla-díjakat 2021-ben

2021-ben a Halmos Béla-vándordíjat ifj. Gelencsér János, a Dobroda zenekar prímása, a Halmos Béla-emlékérmet pedig Vasváry Annamária szerkesztő-műsorvezető kapta a Táncház Napja előestéjén megrendezett népzenei koncerten a Zeneakadémián, amit online közvetítettek.

Ők kapták a zenei Artisjus-díjakat 2021-ben

Ők kapták a zenei Artisjus-díjakat 2021-ben (+VIDEÓ)

Fábri Pétert életműdíjjal, Borlai Gergőt az év zeneszerzője, Major Esztert pedig az év szövegírója címmel jutalmazták az Artisjus 2021-es díjainak kihirdetésén Budapesten. Díjat kapott még a fiatalon elhunyt Siklósi Örs, Horváth Márton Levente és Molnár Viktor komolyzenészek is.