Stallone, Belmondo, Schwarzenegger, Bud Spencer - Gáti Oszkár, aki legendás színészek magyarhangja (VIDEÓ)

Gáti Oszkár Jászai Mari-díjas színész, szinkronszínész 1949. február 21-én született Szekszárdon.

Ő kölcsönzi hangát többek között Sylvester Stallone-nak, Arnold Schwarzenegger-nek, Jean-Paul Belmondo-nek és Samuel L. Jackson-nak, de a Bud Spencer-filmekből ismert Salvatore Borghese (Bunkó vagy, Bugsy!) magyar hangja is ő az És megint dühbe jövünk c. filmben.

 

 

Gáti Oszkár 1977-ben végzett a Színház-és Filmművészeti Főiskolán. Ezután 12 évig a Madách Színház társulatának volt a tagja, majd 1993-ig szabadfoglalkozású színész lett. 1993–1994-ben a Győri Nemzeti Színház, 1994–1999 között pedig a Soproni Petőfi Színház is foglalkoztatta. Majd visszatért a Győri Nemzeti Színházba, ahonnan 2008-ban viharos körülmények között távozott.

2015-ben megnyitotta Győrben a 2018. novemberben bezárt Menház Színpad nevű színházát, ahova kamarai előadásokat szervezett. Fellépett nála többek között Bálint András, Béres Ilona, Csákányi Eszter, Csányi Sándor, Haumann Péter, Jordán Tamás, Kern András, Mácsai Pál, Udvaros Dorottya vagy Pogány Judit.

 

 

A hetvenes évektől kezdve feltűnt játék- és tévéfilmekben - Mephisto, Redl ezredes, Mielőtt befejezi röptét a denevér -, de láthattuk a Linda, a Szomszédok vagy az Életképek című sorozatokban is. Emellett gyakran mond verset és prózát, lemezeit is kiadták.

Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone állandó magyar hangja. Sokszor szinkronizálta Jean-Paul Belmondót is, akárcsak Laurence Fishburne-t, akit első ízben a Mátrix alkalmával magyarított. Az Őrült szív c. filmben a főszereplőt, Jeff Bridges-t szólaltatta meg, a Visszavágóban Kris Kristoffersont, de volt például Michael Keaton hangja is a Gyilkos donor c. thrillerben. Több alkalommal az ő hangján szólalt meg Robert De Niro, Liam Neeson, John Travolta és Jean-Claude Van Damme is.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=r3bbcCV35d8

 

 

 

ATEMPO.sk