5 éve hunyt el Paudits Béla színművész

Paudits Béla Jászai Mari-díjas színművész, énekes Budapesten született 1949. augusztus 19-én

Eredeti szakmája műbútorasztalos, intarziakészítő volt. 1971-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, majd a József Attila Színházhoz szerződött. 1974-től 1984-ig a Madách Színház tagja volt.

Később öt éven keresztül szabadfoglalkozású színművészként és vendéglősként dolgozott. Éjszakai bárt bérelt, ahol kuplékat is énekelt. Feleségével, Mózes Mária keramikussal közösen a Király utcai Hallo Bárt és rövid ideig a Fészek Klub vendéglátó részét működtették. 1986-ban szerzett diplomát a Vendéglátóipari Főiskolán.

 

 

1989-től újra szerepelt a Madách Színházban. Munkássága elismeréseként 1993-ban Jászai Mari-díjat kapott. 1993–1997 között Torontóban élt, ahol kitanulta a gyémántcsiszolást.

Önálló show-műsorai mellett rendezéssel is foglalkozott. Utolsó bemutatója 2004-ben volt.

1970-től filmekben is láthattuk, többek közt a Hungária Kávéház, a Családi kör sorozatokban is. Egyik utolsó filmes szerepe a Sorstalanságban volt.

 

 

Utolsó éveiben komoly betegségekkel és anyagi problémákkal küzdött. 2018 júniusának elején stroke miatt kórházba került. 2018. június 13-án hunyt el a Szent János Kórházban.

Búcsúztatása 2018. június 28-án a Farkasréti temetőben szűk körben volt. A megemlékezésen jelen volt többek között: Szirtes Tamás, Dunai Tamás (klarinétozott), Hűvösvölgyi Ildikó és Lajsz András. Végső nyugalomra édesanyja mellé, Ozorán helyezték.

 

https://www.youtube.com/watch?v=kRgOh17Xbuw

 

Feleségétől, Máriától elvált, miután Emília lányukat örökbe fogadták.

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: songbook.hu