Ő volt a Neoton Família slágergyárosa - Jakab György emlékére

Ő volt a Neoton Família slágergyárosa - Jakab György emlékére

Holnap hajnalig, Don Quijote, 220 felett - Jakab György zeneszerző, dalszövegíró, énekes, a Neoton Família billentyűse a legnagyobb slágereket hozta el a zenekarnk.

Jakab György 1950. július 2-án született. Zenész családból származott. Először a Kis Rákfogó, majd a Winkelmayer Brass tagja volt, itt kezdett el énekelni. Hangjára hamarosan felfigyeltek és meghívták a Neoton együttesbe, ahol már dalszerzőként is debütált.

 

 

1972-ben csatlakozott a Pásztor László és Galácz Lajos gitáros-énekesek által 1965-ben alapított beatzenekarhoz, amely pszichedelikus-progresszív rocktól indult a soulfunkjazzpop, softrock, majd diszkóban ért a csúcsra.

Olyan slágerek fűződnek hozzá, mint a Holnap hajnalig, Don Quijote, 220 felett és sok más Neoton dal.

A Neoton Família 1990-es feloszlása után a Magneoton kiadónak volt résztulajdonosa és producere. Közreműködött többek közt Zorán, Zoltán Erika, Zámbó Jimmy, Gergely Róbert, a 100 Folk Celsius és az Alvajárók lemezein.

 

 

Váratlanul került kórházba 1995 decemberében; hatalmas életkedve és erős szervezete ellenére nem tudott megbirkózni a kórral, 1996 februárjában elhunyt.

Az 1998. április 24-i, Budapest Sportcsarnokban megrendezett György-napi Neoton Família koncerten ifj. Jakab György játszott édesapja helyén. Pásztor László és Bardóczi Gyula e koncertet követően hoztak létre alapítványt Jakab György emlékére.

 

 

 

 

 

ATEMPO.sk