Akusztik maratonnal indul az év a TV-ben (+VIDEÓ)

Akusztik maratonnal indul az év a TV-ben (+VIDEÓ)

Az M2 Petőfi TV egy Akusztik maratonnal indítja az új évet. Éjfél után a tűzijátékok után négy különleges koncertet élvezhetünk otthonainkban. Velünk lesz a Beatrice Nagy Feróval, a Bagossy Brothers Company, Baricz Gergő és a Karthago is.

 

 

Nagy Feró nevét a Beatrice frontembereként és színpadi szerepei kapcsán mindenki jól ismeri, több évtizede a zenei élet egyik legfoglalkoztatottabb, legkedveltebb előadója határon innen és határon túl. 1971-ben csatlakozik a Beatrice zenekarhoz, ami akkor még lánycsapatként volt ismert. Miután 1977-ben a zenekar feloszlik,1978-ban megalakítja a klasszikusnak számító és ma is ismert Beatrice zenekart, amelynek a frontembere lett. 1981-es feloszlásuk után Feró megalapította az Ős-Bikini-t a magyar alternatív punk-rock kultúra egyik legmeghatározóbb együttesét. 1987-ben újra összeállt a Beatrice zenekar, több dalukkal átírták a slágerlistákat,2018-ban ünnepelték 40. születésnapjukat egy nagyszabású Aréna koncerttel és a 2019-es évben több mint 70 állomásos országos turnét tartanak. Nagy Ferónak olyan slágereket köszönhetünk, mint a 8 óra munka, Azok a boldog szép napok, a Pancsoló kislány, a Mielőtt végleg elmegyek, a Fagyi, vagy a Gyere kislány gyere. Garázs című rádióműsora a problémákkal küszködő fiataloknak számára nyújtott segítséget, valamint amatőr zenekarok mutatkozhattak be a nagyközönség előtt.

 

 

Az egyik legnépszerűbb erdélyi magyar zenekar közel öt év alatt jutott el a kis klubos fellépésektől a telt házas nagy koncertes zenekarok közé. A Bagossy Brothers Company zenekart egy testvérpár alapította, de a kiteljesedés a zenésztársaik csatlakozásával jött létre. Az alternatív, indie, folk stílus újraértelmezett hangzásvilágát idéző zenekar hamar a fesztiválok állandó szereplője lett. Most legnépszerűbb dalaikat halhatjuk akusztikusan az A38 hajón.

 

 

Baricz Gergő a 2011-es X-Faktorban vált ismerté. Azóta több formáció tagjaként tevékenykedik előadóként és szerzőként egyaránt. A tehetségkutató után a Kőbányai Zenei Stúdió diákjaként ismerte meg jelenlegi csapatát, Kis Bors Mátét, Solymosi Katát, Miricz Attilát és Usztics Pétert. Ebben a produkcióban a saját szerzeményeken kívül feltörekvő költők megzenésített verseit adják elő.

 

 

A 40 éve együtt játszó zenészek most megmutatják: mitől legendás zenész egy legendás zenész! Hogy nem kell semmi, csak a hangszer és a hang - az igazi tehetség így is lenyűgöz! A Karthago dalai annyira élők és velünk vannak a mindennapokban, hogy nem számít, mikor írták őket és mikor játszották először hangszalagra. A kemény, dübörgő rockzene ezekben a csodálatosan csendes, akusztikus feldolgozásokban kristálytiszta, elmélyülten élvezhető dalokká, és dallamokká szelídül.

ATEMPO.sk