A csend zenéje - Andrea Bocelli életéről készült film a tévében

Az ünnepek előtt lesz látható a tévében az Andrea Bocelli önéletrajzi regénye nyomán készült olasz film A csend zenéje címmel, melynek egyik szereplője Antonio Banderas.

Andrea Bocelli 1999-ben úgy döntött megírja élete történetét. Könyve főszereplőjének Amos Bardit teszi meg: Amos, a kedvenc neve (elsőszülött fiának is ezt a nevet választotta), a Bardi pedig „amolyan becsületes toszkán név”. A magát ízig-vérig toszkánnak valló művész születésétől kezdve karrierje indulásáig mutatja be életét, címnek pedig a zenei filozófiáját választotta, azaz a csend zenéjét. Ebből a könyvből született meg Michael Radford rendezésében az azonos címet viselő film is, aminek nemcsak társforgatókönyvírója maga az énekes, hanem ő az, aki végigkalauzolja nézőit az eseményeken, és melynek végén mintegy ars poetica életre szóló tanácsokat hagy gyermekeire és persze az egész világra.

 

A csend zenéje - film

 

Amos Bardi, Andrea Bocelli alteregója, egy olyan hang ajándékával született, amely már gyermekkorában is nagyon sajátos és figyelemre méltó volt. Kisgyerekként kiderül, hogy veleszületett glaukómában szenved, ami fokozatosan vaksághoz vezet. Végül 12 éves korában egy eltévedt focilabda fejen találja, és végleg elveszti látását.

A kezdeti sokk után azonban hamar beletanul a vakok életébe, ahol a zene, az ének mindig elkíséri és egyfajta felszabadultságot ad számára. Nehéz kezdetek és személyes csalódások után, a barátok, a család és az énektanár támogatásának köszönhetően, valamint Pavarotti ajánlására karrierje gyorsan felível, és hamarosan az akkor már befutott Zuccheroval találja magát a színpadon.

 

 

Szívekig hatoló hangja azóta a csillagok közé emelte. Szinte az összes jelentős tenor szerepet elénekelte a világ leghíresebb operaházaiban, számtalan jótékonysági rendezvényen lépett fel és egyik legsikeresebb előadóként több mint 80 milliós lemezeladást tudhat maga mögött. Éppen olyan népszerű a komolyzenei világban, mint a popszakmában, ahol jelentős sikereket ért el duettjeivel. Csillaga van Hollywoodban a hírességek sétányán. Ő az a művész, aki soha sem hagyja magára közönségét.

A filmet december 23-án, csütörtökön 21:00 órától láthatjuk a M5 műsorán.

ITT NÉZD ONLINE

Roni, ATEMPO.sk