Zenés karácsony a tévében

A Duna, a Duna World, az M2 és az M5 csatorna gazdag ünnepi programválasztékkal várja nézőit a karácsonyi időszakban. Szórakoztató és változatos műsorok, miseközvetítések, családi és klasszikus filmek, mesék, valamint saját gyártású zenés produkciók teszik teljessé a televíziózás közös pillanatait.

Közös ünnepre hívja nézőit a Duna az Adventi hívás című új műsorában. Hírességek és népszerű műsorvezetők várják a nézők telefonjait december 23-án: nemcsak beszélgetnek, hanem személyes ünnepi történeteiket is megosztják, ezzel meghittebbé téve az adventi várakozást. Mások mellett Rost Andrea, Radványi Dorottya, Nagy Feró, Kemény Dénes, Gyurta Dániel és Kautzky Armand beszélget a telefonálókkal. A műsorvezető a Család-barát népszerű arca, Rátonyi Kriszta. A 06/1-759-50-50-es telefonszám 9 órától hívható, a műsor 11:30-tól követhető.

A hagyományokhoz hűen karácsonyi misecsokorral is várja nézőit a csatorna. December 24-én 19:30-kor közvetíti Rómából Ferenc pápa karácsonyi szentmiséjét. Éjfélkor a veszprémi Szent Mihály-főszékesegyházat kapcsolják, ahol Udvardy György érsek celebrál. December 25-én 11 órakor karácsonyi istentisztelet látható a budapesti Szilágyi Dezső téri református templomból sugározva, Balog Zoltán püspök igehirdetésével. Délben élőben kapcsolja a Duna a római Szent Péter-bazilikát, ahol a katolikus egyházfő adja át karácsonyi üzenetét és áldását a híveknek.

December 24-én visszatér a képernyőre a közmédia saját gyártású zenés-verses ünnepi dalválogatása. Az Ünnepelt – Pillanatok epizódjai változó időpontokban tűnnek fel a közmédia csatornáin. A műsorszámokban a legszebb magyar verseket és karácsonyi dalokat hazánk elismert előadóitól hallhatja a közönség. Mások mellett Charlie, Keresztes Ildikó, Miklósa Erika, Tóth Vera és Pápai Joci is színpadra lép.

A Duna ünnepi showműsorokkal is készül: december 23-án karácsonyi hangulatú adással várja nézőit a Szerencse Szombat. A sorsolás alatt egy nagy bejelentést is tesz a csatorna. A lottóshow után egy különleges, extra produkciókkal kiegészült lírai fordulóval folytatódik a Csináljuk a fesztivált!.

A Duna World zenés karácsonyi műsorokkal teremt ünnepi hangulatot: december 24-én 11:05-től Mága Jennifer adventi műsora, december 25-én 19 órától Nyári Károly 2022-es budapesti karácsonyi koncertje látható.

Az M5 kulturális csatorna Csajkovszkij klasszikusát, a Diótörőt tűzi műsorra december 24-én 19 órától a Magyar Táncművészeti Egyetem művészeinek és a Budapesti Operettszínház Zene- és Balettkarának előadásában. December 26-án 21:55-kor a komolyzene kedvelői a világ egyik legtöbbet játszott oratóriumával ünnepelhetnek: G. F. Händel Messiása lesz hallható a Magyar Rádió Énekkara és Szimfonikus Zenekara által. A 2020-ban rögzített hangversenyt Howard Williams brit karmester vezényli.

Az M2 Petőfi TV december 25-én az Akusztik című műsorának karácsonyi különkiadásával jelentkezik: Szekeres Adrien ad koncertet ezúttal az A38-on. Országos tévépremier is várja a nézőket, Ákos 2022-es Aréna koncertje 21:20-tól először lesz látható.

ATEMPO.sk / MTVA