Hazai-mutató: Egy Pohár Citrom

Egy Pohár Citrom

A 24. Tompa Mihály Országos Verseny ezüstérmese idén a párkányi Egy Pohár Citrom formáció lett. A zenekar négy taggal indult, ahol Janszo Orsi énekelt, Viola Kristóf zongorázott, Pásztor Ádám gitározott és Szebellai Dániel klarinétozott. Ő hozzájuk csatlakozott Tallósi Márk, aki cajonon üti a ritmust.

Már tavaly is részt vettek az énekelt versek kategóriájának döntőjében. „A múlt évben ezüstsávosak voltunk egy különdíjjal, így nagy lépés volt az idei helyezés. A zsűri tavaly biztatott, hogy folytassuk és mi is úgy éreztük, van értelme együtt zenélnünk. Az elmúlt egy év alatt sok időt töltöttünk közös zenéléssel, tapasztaltabbakká váltunk, összeszokott banda lettünk és biztos ennek is köszönhető az idei eredmény.”

A zenekar tavaly lényegében az országos verseny miatt alakult. „Mindannyian régtől ismerjük egymást és jó barátok vagyunk. A helyi zenesuliban kezdtünk a zenével foglalkozni még ezelőtt kb. 8 éve. Tudtunk a Tompa Mihály Országos Versenyről és egy kis külső biztatás után összeálltunk és jelentkeztünk is.”

A fiatalok zeneileg mindenevők. „Az ízlésünk – egyénenként is – eléggé változó, persze vannak közös pontok. Szeretjük a jó zenét a reggae-től a komolyzenéig, de ha konkrét előadókat kellene említeni akkor például a Red Hot Chilli Pepperst, a Jóvilágvant, a Kiscsillagot, de Adele-t is.”

Egy Pohár Citrom

A terveikkel kapcsolatban elárulták, hogy „a versmegzenésítések mellett saját dalok is születnek, melyekre most nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni.”

Az Egy Pohár Citrom neve az elmúlt egy év alatt többször feltűnt Naptárunkban is. A közeljövőben hallhatjuk őket Párkányban, Esztergomban, Komáromban és a környező falvakba is, melyekről részleteket koncertnaptárunkban és a zenekar közösségi oldalán találhatunk majd. „A versenyen különdíjként kaptunk egy meghívást is, úgyhogy a nyáron utazunk Kolozsvárra. Örülünk minden fellépésnek és reméljük, egyre több helyen mutathatjuk meg magunkat, a zenénket.”

Sok sikert kívánunk a fiatal zenészeknek.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk