Beindult az Afium – megjelent a cédé, itt a második klip, kezdődik a turné (+VIDEÓ)

Beindult az Afium – megjelent a cédé, itt a második klip, kezdődik a turné (+VIDEÓ)

Február elején jelentette be a bősi Afium zenekar, hogy megjelent 10+1 számot tartalmazó első albumuk. Vasárnap este pedig debütált a videómegosztó oldalon a Rázós menet című dalukhoz forgatott videoklip is. Február 17-én, szombaton pedig Bősön indul nyárig tartó lemezbemutató turnéjuk.

Győrög Marcinak, a Phoenix RT gitárosának pozsonyi Black Light Sound stúdiójában vettük fel Eseményhorizont című első cédénket. Marci maximalista hangmérnök. Remek ötletei vannak, elmondja, mitől működne jobban egy dal. Ha úgy érezte, hogy egy szám nem jó, törölte a hangfilet, és újra kérte a dalt.

A borító grafikáját Csonga Ernő, a Rust2Dust zenekar basszusgitárosa rajzolta” – nyilatkozta Kuruc Teodor gitáros, énekes, az Afium frontembere, hozzátéve, mit sem ért volna a befektetett erő, ha nem lettek volna a helyek, ahol eddig koncerteztek és az emberek, akik segítették őket.

 

Afium

ITT HALLGASD MEG A LEMEZT

 

Az Eseményhorizont cédé 10+1 számot tartalmaz. Meglepetésre, nem szerepel az albumon a Múltunk terhei című daluk, amelyhez első videoklipjüket forgatták. Azt mondja a frontember, jót ment a klip, azért határozták el, hogy inkább újdonságoknak hagynak helyet az anyagban. A rajongók meghallgathatják Értelmezd újra című első sikerüket, az Ideálom és az Ördög ördögöt nem visz el című Afium-klasszikusokat, a Rázós menet című dalt, amelyhez a próbatermükben forgattak videoklipet, a Félelem és reszketés című dalt, amely a cédén hallható legelőször, valamint a Bősi induló című bónusz tracket.

Elhagyott medencében zenéltek – Itt a bősi Afium első videoklipje

„A Bősi induló tavaly augusztusban, a Bős – Dunaszerdahely futballrangadón debütált a bősi focipályán. Megkeresett bennünket a futballcsapat elnöke, hogy szeretnének egy fociindulót. Megírtuk a Bősi induló szöveget, a zenét, felvettük a számot, elküldtük, azt mondták, rendben van. Azóta zeng tőle a stadion. A Bős – Dunaszerdahely meccsen négyszer leadták. Bősi focistáktól hallottuk, hogy rendszeresen hallgatják az öltözőben mobilon.” – büszkélkedett Kuruc Teodor.

 

 

Zenésztársaival, Kuruc Krisztián ritmusgitárossal, Mészáros Dávid basszusgitárossal és Bodó Attila dobossal február 17-én, szombaton, Bősön, a Vendel kocsmában, a VENDIFESZT színpadán tartják lemezbemutató koncertjüket. Vendégeket is hívtak. Fellépnek a CloudBurst és a Szuperzöld zenekarok.

A Cloudburst, a Szuperzöld és az Afium koncertjei - Vendifeszt 2024 Bősön

A VENDIFESZT a nyitánya lemezbemutató turnéjuknak, amely során Komáromba, Nagymegyerre, Zselízre, Dunaszerdahelyre, Somorjára, Nyáradra és Körmendre, az AlteRába Fesztiválra készülnek, de nem hagyják majd ki május 25-én a Bősi Motoros Találkozót és június 13-án a 14. Bősiek Bősért fesztivált (BB14) sem.

Egyre többen tudnak róluk

 

 

Új klipjük az első albumról a Rázós menet számhoz készült. „A dal arról az útról szól, amelyet alakulásunk, 2021 januárja óta mostanáig megtettünk. Barátaink és segítőink, Heizer Zoltán és Mózes Ákos voltak az operatőrök, basszusgitárosunk, Mészi vágta és rendezte a klipet, amelynek a fogadtatását ugyanolyan izgalommal várjuk, mint a véleményeket az Eseményhorizont albumról és a turné koncertjeit. Ráadásul azt is ünnepeljük, hogy már ezren követnek bennünket a Facebookon, amely fontos mérföldkő az Afium zenekar életében” – tett pontot beszélgetésünk végére Kuruc Teodor gitáros, énekes.

 

Afium

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Kálmán Roland