Nőnapon lép fel először új együttesével Gyurcsík Tibor – Új színt visz a zenébe a Voices (EXKLUZÍV)

Nőnapon lép fel először új együttesével Gyurcsík Tibor – Új színt visz a zenébe a Voices (EXKLUZÍV)

Ismét hallatott magáról a dunaszerdahelyi Gyurcsík Tibor, aki most a Voices nevű új magyarországi fiúbandában énekel. Szülővárosához is hű maradt a Magyarországon élő előadó. Nemrég forgatták Gasparik Majával, az Arizóna énekesnőjével, duettjük, a zenei megosztókon már hallható Nem klisé című daluk videoklipjét.

„Régóta van polgári állásom, a zene, az előadói tevékenységet hosszú ideje már hobbiként űzöm”

– kezdte portálunknak a feleségével és két gyermekével Budapest külvárosában élő, 37 éves énekes, aki mérnök értékesítői pozíciót tölt be egy gépipari beszállítónál.

„Örömmel tölt el, hogy a magyarországi piacvezető légtechnikai és hőszivattyúkat forgalmazó cégnél dolgozom, ami egy rendkívül izgalmas szakma. Az évek alatt olyan izgalmas helyszínekre és projektekre sikerült bejutni, ahova az utca népe nem juthat be. Volt köztük több gyógyszeripari cég mint például a Hungaropharma, az autóiparból a BMW a legaktuálisabb, ahová 32 darab 600 KW-os gépóriásokat szállítottunk, de volt olyan különleges helyszín is, ahová nem szívesen lép be az ember, mint például a Márianosztrai börtön.

A dutyi után viszont vágytam a szabadságra, a színpad pedig pont jól jött. (nevet)”

 

Gyurcsík Tibor

 

Az énekes elmesélte, hogyan került ismét színpadra. „Tavaly nyár végén Földesi János, a Fruttamax Médiaválogatott elnöke szólt, itt lenne az ideje, ha újraaktiválnám magam, mivel évek óta nem reagálok a facebook csoportunkban.

Pont kapóra jött, mivel a covid óta egy időre elengedtem az előadói vonalat, és már nagyon hiányzott a színpad,

így aztán nyáron részt vettem több eseményükön, amit mindig összekötünk egy médiaválogatott–vendégcsapat barátságos gálamérkőzéssel, az este folyamán pedig többen koncertet adunk. Az egyik ilyen szigetszentmiklósi eseményen közvetlen a koncertem után szólított meg Haddad Henrik (Ricky), a rendezvény műsorvezetője, akit korábban a Picasso Branchben ismerhetett meg egy ország.

 

Voices

 

A fellépésemet hallgatva az mondta, arra gondolt, kezdenünk kéne együtt valamit, valami igényeset. Mivel több, mint húsz év tapasztalata van a szakmában, kértem egy kis időt, hogy komolyan átgondoljam. A legnehezebb kérdés a csapat volt, mivel mindig is frontemberként vagy szóló előadóként szerepeltem. Megfogalmaztam Rickynek, mik azok a dolgok, amiket fontosnak tartok egy zeneileg igényes produkcióban. Mindkettőnknél szóba került a harmadik tag kérdése. Mivel Ricky bariton, én tenor vagyok, és alapvetően mindkettőnknek lágyabb karakterű a hangja, tudtuk, hogy egy karcos dögös hanggal tudnánk még színesebbé tenni a projektünket. Így akadtunk Fischer Norbira, aki pécsi színész, énekes, de szerepelt már a Barátok közt és a Jóban-Rosszban című sorozatokban is. Kiderült, hogy azonnal egy rugóra járt az agyunk. Öt perc múlva úgy beszélgettünk, mintha évek óta barátok lennénk” – sorolta a 2011-es X-Faktorban feltűnt, majd A Dal 2012 és A DAL 2013 döntőjéig menetelt, de a Cseh-Szlovák X-Faktorban is szerencsét próbált Gyurcsík Tibor.

 

 

Tapasztalatot, profizmust és szenvedélyt ígér a Voices. Tibor a dinamikus tenor, Ficher Norbert a karcos rock, Haddad Henrik a lágy mediterrán képviselői a csapatban.

„Bemutatkozó klipünkben három dal, a Szeretni valaki valamiért, az Angyallány és a Vigyél el feldolgozásait énekeljük. Kevés időnk volt rá. Závodi Gábor Erkel Ferenc-díjas zeneszerzőt kértük fel, hogy hangszerelje újra ezeket a dalokat. Szerintem nagyon jól döntöttünk.

Március 8-án, pénteken este Százhalombattán állunk először nagyközönség elé 50 perces bemutatkozó műsorral. Úgy érezzük műsorainkat leginkább abszolút zenekedvelők, a korunkbeliek és az idősebb generáció is fogja szeretni” – avatott be a dunaszerdahelyi előadó, akinek Majával, az idén 15 éves Arizóna zenekar énekesnőjével készített „Nem klisé” című duettje már hallható a zenei megosztó platformokon.

 

 https://www.youtube.com/watch?v=r0RJakxqz5A

 

„Még tavaly év elején felvettük a duettet, azután a zenekar egyik tagja autóbalesetet szenvedett, így el kellett halasztanunk a nyári videoklipet, pedig már készítettem a szép, zöld motoromat, amivel imádok száguldani. Két hete forgattuk le a Nem klisé videoklipjét” – árulta el az énekes.

Kérdésünkre, hogy mikor láthatjuk majd tájainkon a Voices együttest, Gyurcsík Tibor még nem tudott pontos választ adni, mivel a fellépéseiket menedzserük, Reinhardt Susanne intézi. „Mindenki maradjon a kaptafánál: a szervező szervezzen, az előadó énekeljen, időből kevés van, amit a munkán kívül legszívesebben a családommal töltök” – tette hozzá Tibor, akit felesége Judit és két gyermeke Viktor és Léna is szívesen látnak újra a színpadon.

 

Voices

 

„A visszatérés komoly kompromisszumot igényelt családon belül is. Megbeszéltem a feleségemmel, hogy a srácokkal tudatosak leszünk, és a hétvégékből hagyunk bőven a családnak is. Kevesebb, viszont igényes előadásokat szeretnénk nyújtani. Amúgy márciusra már három koncertet lekötött a szervezőnk, amivel Juditot picit kiborítottam, de ha egyszer ilyen ez a popszakma (nevet). Majd 2025-ben hagyunk néhány előre tervezett szabad hétvégét is” – búcsúzott a visszatért felvidéki tehetség.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Voices