Ipoly-menti zenekarok a hétvégén, Budapesten – A Kingfishers a RockPénteken, a Kiss Zenészek a Fonóban lépnek fel

Ipoly-menti zenekarok a hétvégén, Budapesten – A Kingfishers a RockPénteken, a Kiss Zenészek a Fonóban lépnek fel

Az Ipoly-mente Budapesten tarol e hétvégén. A Kingfishers zenekar február 23-án, pénteken Soroksáron, a Táncsics Mihály Művelődési Házban a Híd a színpad világába Alapítvány RockPéntek sorozatában adja idei első koncertjét. Másnap a budapesti Fonóban a Kiss Zenészek muzsikálnak, közös koncerten a Boyongó zenekarral. Reinold Benko Krisztián mindkét este színpadra lép.

„Spanyo János menedzser hozta össze a kapcsolatot az alapítvány kuratórium elnökével, majd jött létre a kapcsolat a The Last Rebel budapesti, feldolgozásokat játszó zenekarral, akikkel együtt zúzunk majd a RockPénteken” – tudatta a zenész, énekes. „Friss kezdeményezés ez, mi leszünk a második vendégük, az első zenekar külföldről. Igyekszünk majd még több energiát, show elemet a koncertbe vinni. Ötven perces műsorral készülünk. A koncert utáni jam session-ben bárki zenélhet a közönség soraiból is, aki hoz magával hangszert” – nyilatkozta izgatottam az énekes, hozzátéve, az idén több újdonság lesz a Kingfishers zenéjében.

A Kingfishers koncertje a RockPénteken Budapesten

„Tervezzük a billentyűt a zenénkbe. Már megvettem a hangszert, de még nem érkeztünk összegyakorolni a produkciót. Zsinórban négy új dalt írtunk Nagy Bálint gitárossal januárban. Ismert slágerek részleteivel fűszerezzük majd az eddigi dalainkat” – árulta el Reinold.

 

Kingfishers

 

Örömmel újságolta, hogy Nagy Bálint gitárossal nemrég Érden, az Érd FM 101.3 rádió Rockbarlang című műsorában Gidófalvy Attila, a Karthago zenekar legendás billentyűse és Kandikó János hangmérnök, fényszobrász faggatták őket.

„Ahogy kiléptünk a stúdióból, az utcán megállított bennünket Török László, egy ottani fényképész, a Kingfishers és a Kiss Zenészek lelkes rajongója, hogy meglepjen egy üveg borral, némi édességgel. Kiderült, Érden, a rádió utcájában lakik, ezért ért el bennünket. Nagyon meghatódtunk” – mesélte az elsőéves pozsonyi egyetemista.

 

Kiss Zenészek

 

Február 24-én, szombaton a Fonó Budai Zeneházban a Kiss Zenészek koncertjén billentyűzik Reinold Benko Krisztián.

„A Boyongó zenekarral tavaly, az Öröm a Zene versenyen ismerkedtünk meg, ahonnan nagy örömünkre elhoztuk a kimagasló zenei tehetségnek járó Újfalusi Gábor-díjat. Különleges, egyedi zenét játszanak. Kreatív ötleteik vannak, teljesen más a zenei világuk, mint egy szokványos zenekaré, jó lesz velük együtt muzsikálni” – jelezte.

A Kiss Zenészek és a Boyongó koncertje Budapesten

Megtudtuk, a Kiss Zenészek hangzása is alakul az idei évben. Balla Dávid basszusgitárosunk érkezésével áthangszereltük a dalainkat. Sokkal dúsabban fognak megszólalni” – magyarázta a fiatal zenész.

 

Kingfishers

 

Március 8-án Ekecsen, a kultúrházban csap a húrok közé a Kingfishers, a Phoenix RT télen elmaradt X. Rockkarácsonyán, amelyen az AWS az egyik húzónév, és fellép a Cloudburst zenekar is.

AWS, Phoenix RT, Kingfishers és Cloudburst koncert Ekecsen

„Nagyon örültünk, amikor Puss Tomi tavaly meghívott bennünket. Jól mennek a zenekarral A DAL 2024-ben, drukkolunk nekik! A dalunk ugyan bekerült a legjobb 60 dal közé, de sajnos nem sikerült bejutni az élő produkcióba. Hatalmas élmény volt, hogy láthattuk, hogyan működik a show a kulisszák mögött! Legközelebb ismét küldünk majd dalt a versenybe” – jegyezte meg riportalanyunk,

 

Kiss Zenészek

 

majd elmondta, március 23-án este a Kiss Zenészek Dunaszerdahelyen, az NFG Klubban állnak majd közönség elé. „Többször jártam már ott hangosítóként. Legutóbb a lukanényei Flashjet zenekar koncertjét hangosítottam.

A Kiss Zenészek az idén ismét ott lesz Gombaszögön, és addigra leforgatjuk a Lelki szemetes című dal videoklipjét is” – sorolta a billentyűs, énekes.

A Kingfishers pedig hamarosan ismét bevonul a szeredi Randal Group Productions stúdiójába. „Öt dalt vettünk már fel ott, az új dalok közül felvételre kerül még három.

A nyolc dalt még az idén kiadjuk lemezen” – tett pontot beszélgetésünk végére Reinold Benko Krisztián.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Csáky Mátyás, Kineo Production, Fóti Dávid, Photo:N