Amatőr előadók és zenekarok, jelentkezzetek! - meghirdették az Impulse All in Music fesztivál második évfolyamát

Várom már hogy végre lebegjünk, mint Gagarin – megjelent Szószátyár első albuma

Hangos siker volt tavaly augusztusban a keszegfalvai Impulse All in Music Fesztivál. Maradéktalanul megvalósult az eseményt szervező Egyesület a csallóközi ifjúságért Polgári Társulás (ECSI) célja, hogy a koronavírus-járvány végett megállt zenei életben impulzust adjanak az itteni tehetséges zenészeknek az újrainduláshoz.

A fellépők akkor még nem sejtették, hogy a járvány ősszel érkezett második hulláma miatt sokuk számára a keszegfalvai Kakasréten profi hang- és fénytechnikával megvalósított fesztiválon lesz a tavalyi utolsó fellépésük.

Vidám fiatalok, boldog zenészek – Milyen volt az első Impulse All in Music fesztivál Keszegfalván?

Az egyesület az idén sem adja fel! Az év első napjaiban meghirdették a fesztivál második évfolyamát. Hogyan érte őket a tavalyi siker és mik az idei terveik? Ezekről is beszélgettünk Tóth Attilával, az ECSI elnökével és feleségével, Zsanival.

 

Impulse All in Music –  Open Air

 

Jó volt látni a fesztivál mögötti hatalmas összefogást tavaly a Kakasréten. Mekkora feladatot igényelt összefogni fiatalt, felnőttet, segítőt, szponzort?

Tóth Attila: Annak ellenére, hogy korábban már szerveztünk kisebb akciókat, számunkra és az ECSI számára is ez volt a tűzkeresztség. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, de távolról sem gondoltuk, mekkora energiát fog követelni mindenkitől. Szerencsére mindenki az első hívó szóra a rendezvény mögé állt, Ők időt és energiát nem sajnálva hozzájárultak az első évad sikeréhez kimagasló teljesítményükkel. Itt meg kell említenem a szponzorokat éppúgy, mint az egyesületi tagokat, akik nélkül ez nem sikerülhetett volna. A fesztiválon aktívan résztvevő ifjak és örökifjak példásan teljesítettek minden feladatot, amit ez a rendezvény rájuk rótt. El kell mondanom, hogy a hosszabb előkészítés és a kisebb-nagyobb akadályok leküzdésekor is mindig, mindenki tudta hol, mikor és mit kell csinálnia. Jó érzés volt látni, hogy kérdések nélkül adták azt, ami a legdrágább: ÖNMAGUKAT.

 

Impulse All in Music –  Open Air

 

Hatalmas lett a siker. A zenészek hálásak voltak, hogy végre színpadra kerültek, a nézők pedig azért, hogy a koronavírus-járvány első hulláma miatti bezártságból ismét találkozhattak, tömegben lehettek. Bár nagyon ügyeltetek arra, hogy csak az előírások szerinti létszám vehessen részt a fesztiválon. Mikor hittétek el, hogy ezt, ahogy mondják, megcsináltátok?

Tóth Zsaneta: Mi vagyunk hálásak a zenészeknek! Nélkülük ez nem jött volna létre. Jó csapat jött össze, igazi tehetségek! Most is figyelemmel kísérjük pályájukat. Sajnálom, hogy a baráti találkozások szinte a feledésbe merülnek, de szerintem elmondhatom, hogy a fellépők a Barátaink lettek! A koronavírus-járvány az elejétől a végéig nehezítette a dolgunkat a szervezésben is, de még inkább a kivitelezésben. Napról-napra változtak az előírások, szigorítások, amikkel lépést kellett tartanunk, mert az emberek biztonságára az elejétől fogva nagy hangsúlyt fektettünk. A létszám korlátozott volt, erre külön ügyelni kellett. A karszalagos jegyek nem bizonyultak megbízható pontos adatnak, ezért Attila elektronikus beléptető rendszert épített erre a célra. Ellenőrizni tudtuk, hogy az adott időben, éppen mennyi a látogató és a nap végen az egész látogatottságot is. Mikor mondtam, hogy megcsináltuk? Vasárnap, amikor már lezajlott a terjedelmes műsor. Számunkra akkor kezdődött a másik műszak… Mindent rendbe raktunk magunk után a Kakasréten. Este azután összejött az egész ECSI csapat, akik becsületesen kivették részüket a feladatokból. Mindenki arcán ott volt a fáradtság, de büszkén mondtuk: megálmodtuk és megcsináltuk!

 

Impulse All in Music –  Open Air

 

Az idén augusztus 21. szombat a kijelölt dátum. Miért hirdettétek meg ilyen korán az Impulse All in Music – Open Air volume 2 fesztivált?

Tóth Attila: Hivatalosan a ’21-es Impulse All In Music meghirdetése még várat magára annak ellenére, hogy már a tavalyi fesztivál után egy héttel bejelentettük a folytatást, mert a shownak folytatódnia kell. A cél teljesítése érdekében, ami az amatőr előadók számára a tér biztosítása, felhívást tettünk közzé, ami lehetővé teszi az amatőr művészek számára a jelentkezést. Mivel a rendezvény időtartama korlátokat állít, ezért egy nyilvános válogatás keretein belül választani kell, kik számára tudunk lehetőséget biztosítani. Az idén is mindent megteszünk a profi körülmények biztosítására, de ehhez idő kell, ami megmagyarázza miért volt ennyire korai a felhívás közzététele. Itt szeretném megragadni az alkalmat arra, hogy kérjem: aki tud és szeretne részt venni ebben a kezdeményezésben, most is álljon mellénk! Támogassa az Egyesület a csallóközi ifjúságért szervezetet, mert csak összefogással tudunk sikereket elérni. Erre példa a múlt esztendő. Igaz a jelenlegi helyzet eléggé bizonytalan, de töretlenül hisszük, hogy sikerül kiszabadulni a világjárvány fojtogató szorításából, és augusztus derekán ismét találkozhatunk Keszegfalván. Az érdeklődők megtalálják elérhetőségeinket a www.ecsi.sk honlapon.

 

Gondolom, figyelembe vettétek az első fesztivál utáni véleményeket. Lesz változás, várható újdonság a tavalyi fesztiválhoz képest?

Tóth Zsaneta: A véleményeket meg kell hallgatni, sok esetben tanulságosak. Változás biztos lesz, dolgozunk rajta. Tavaly is készültünk elfoglaltságokkal a gyermekek részére, az idén ezt még bővebbre tervezzük. Szeretnénk színvonalas műsort, hogy a szórakozni vágyó látogatóink kulturális igényeit kielégítsük.

 

Impulse All in Music –  Open Air

 

A felhívás a válogatásra tehát megjelent. Március végéig lehet jelentkezni. Mekkora érdeklődésre számítotok? Bizonyára meghívott vendégek is fellépnek majd Keszegfalván. Kikre számíthatnak a rajongók?

Tóth Attila: A felhívás és a jelentkezeshez készített űrlap elérhető a weboldalunkon, ahol közelebbről is megismerkedhet mindenki az ECSI -vel. Eddig ilyen formában nem próbáltuk megszólítani a régió amatőr előadóit, de úgy gondoljuk, hogy az érdeklődés nem marad majd el. Azt mondják, mindenkinek jár egy kis reflektorfény. Most itt a lehetőség kilépni a fényre! Tudjuk, hogy ezek a fiatalok többre képesek, mint pincékben zenélni. Csak bátorítani tudok mindenkit mert a múlt év szereplői hatalmas mosollyal és boldogan élték meg a fellépés örömét. Természetesen lesznek meghívott vendégek is. Olyanok akik profik. Erről viszont egyenlőre nem szeretnék konkrét információkat kiszivárogtatni. Annyit elárulok, hogy több ismert előadóval folynak jelenleg is az egyeztetések. Lesznek nagy nevek is, akik már befutottak. Ők szolgálnak élő példaként, hogy nincs lehetetlen. Zenekarok! Előadók! Gyertek bátran! Mutassátok meg magatokat a közönségeteknek augusztus 21-én, Keszegfalván, az Impulse All in Music – Open Air volume 2 fesztivál nagyszínpadán!

 

Az ATEMPO.sk az Impulse All in Music –  Open Air volume 2 fesztivál médiapartnere!

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: szerző