OTT VOLTUNK: Két napon át szólt a zene a szederFESZT-en

OTT VOLTUNK: Megtelt a tér hanggal – jubilált a Kórusok Éjszakája

Két teljes nappal régiója legnagyobb zenei fesztiváljává nőtte ki magát a szederFESZT. A közép-szlovákiai Csábra ezúttal is igényes élőzenével „csábították” a látogatókat, ahol minden korosztály megtalálhatta a számára legjobb programot.

 

Unlimited Souls

 

Szombat kora délután gyermekprogramokkal és élményparkkal indult a fesztivál, melynek végén a kisszínpadon a Paramisi Társulat bemutatta A kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesét egy kreatív, zenés előadás keretein belül. Ezután beindult a zene a nagyszínpadon, melyet elsőként a hazai Unlimited Souls foglalt el.

 

Music Jam Band

 

Klasszikus rockdalokat és újdonságok rockfeldolgozásait hallhatunk tőlük. Őket követte a Balassagyarmatról érkező kitűnő Music Jam Band az elmúlt évtizedek legismertebb magyar slágereinek igényes feldolgozásaival az Illéstől az LGT-ig.

 

Kelemen Kabátban

 

Az estét a fiatalok egyik kedvenc fesztiválzenekara, a Kelemen Kabátban indította el, akik ismert slágereikkel megtáncoltatták a közönséget.

Majd a Royal Ladies tánccsoport látványos bemutatója és a hajnalig tartó Retro Video Disco zárta az első napot.

 

Nézd meg az idei Aftervideót!

Vasárnap délelőtt Szeder Fábiánra, íróra, szerzetesre, a palócok első kutatójára emlékeztek, délután pedig folytatódtak a programok. A helyi gyerekek, fiatalok után a Szeder Kórus is bemutatkozott a fesztiválon Zaťko Veronika vezetésével, majd a színpadot újabb zenekarok foglalták el.

 

Szeder Kórus

 

Elsőként a pozbai LM-Retro Band hozta el a magyar és angolszász rockzene nagyjainak slágereit, az Omegától, a Totón át, egész a Deep Purple-ig.

 

LM-Retro Band

 

Kora este lépett színpadra a hétvége legismertebb előadója, Péter Szabó Szilvia, aki jubileumi turnéja keretében adott koncertet Csábon zenésztársaival. Különleges akusztikus verzióban hallhattuk a legismertebb szóló dalait és az egykori Nox slágereket is.

 

Péter Szabó Szilvia

 

A fesztivált pedig több mint két órás igazai Abba Show zárta, ahol a legendás, máig közkedvelt dalokra szórakozott, táncolt a lelkes közönség. A Mamma Mia, a Dancing Queen vagy a Thank You For The Music a kassai Abba Slovakia előadásában egy nagy pont volt az I-re.

 

Abba Slovakia

 

A látogatók száma évről évre növekszik, ami mutatja, hogy van közönsége az igényes élő zenének. Az egyre bővülő program, a kísérőrendezvények, a helyszín és a szervezők munkája is érzékelteti, hogy jó úton halad a szederFESZT, melyről remélhetőleg még sok éven át fogunk hallani.

ATEMPO.sk
Fotó: Göbölös Lajos