Jövőre a sokszínű völgy visszavár – a legjobb arcok és pillanatok a 95 éves Gombaszögi Nyári Táborból (FOTÓK)

Jövőre a sokszínű völgy visszavár – a legjobb arcok és pillanatok a 95 éves Gombaszögi Nyári Táborból (FOTÓK)

Már most lehet számolni a napokat, hogy újra megnyissa kapuit a Gombaszögi Nyári Tábor, mely idén 95 éves lett. Az a rendezvény, melynek legfőbb célja a generációkon átívelő szlovákiai magyar közösségépítés. Ennek jeles példája volt az idei évad, ahol tényleg minden korosztály megtalálható volt.

Közel egy hétre újra megtelt a gombaszögi völgy élettel. Színes, változatos programot biztosítottak a szervezők az odalátogató fesztiválozók számára. Napközben számtalan érdekes, elgondolkodtató és tanulságos előadás várta az érdeklődőket különböző helyszíneken közélet, politika, irodalom workshop formájában.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2023

 

Idén első alkalommal a Folkszögletben lehetőség nyílt kézműves foglalkozások keretein belül elsajátítani a korongozás, az ékszerfestés, a horgolás, batikolás, gyertyakészítés alapjait, valamint a csempéből való képalkotást, madzagszandál készítést, illetve a kenceficék konyhájából ellesni a krémkészítés rejtelmeit.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2023

 

A Labirintus Udvarban önfejlesztő foglalkozások zajlottak, délután pedig előadások neves személyekkel, mint Pál Feri, Kádár Annamária. Récsei Noémi Önálló Beszélgetőestjei is kiköltöztek Gombaszögre.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2023

 

A Pajtaszínház nézőtere is mindig megtelt kíváncsi tekintetekkel. Nagy volt az érdeklődés a felvidéki független társulatok előadásai, a slam poetry show, valamit a Pilinszky versszínház iránt is.

Bemutatkozott a Pressburg - az első szlovákiai magyar TV sorozat is. Nyitott, közvetlen beszélgetés, kulisszatitkok, kérdések, őszinte válaszok jellemezték ezt az együtt eltöltött időt. A beszélgetést Lošonsky Dékány Nikolett vezette, aki a film egyik szereplője. Beszélgetőpartnerek Molnár Csaba és felesége Lucia Molnár Satinská rendezők, Forgács Attila producer, valamint Matusek Attila és Béhr Márton színészek voltak.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2023

 

Az estéket fergeteges koncertek színesítették. Többek között fellépett a Blahalouisiana, Beton.Hofi, Azahriah, Rúzsa Magdi, Hiperkarma, AWS, Misztrál, Ossian, a felvédéki Jóvilágvan, a Kiss Zenészek, Ketten, Kingfishers, No Para, Locomotiv Revival Band, Pál-Baláž Karmen, Korpás Éva, Pósfa zenekar, Endorfin és még sokan mások.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2023

 

Élmény volt ott lenni, részese lenni. Első alkalom, de biztos, hogy nem az utolsó. Érzem, jövőre a sokszínű völgy visszavár!

 

Fotós beszámolóink minden napról

Női uralom a színpadokon - kezdetét vette a 95 éves Gombaszögi Nyári Tábor (+FOTÓK)

Megtelt élettel a gombaszögi völgy – egymást érik a koncertek (+FOTÓK)

Ó, mond, te kit választanál? - Túl a félidőn a Gombaszögi Nyári Tábor (+FOTÓK)

Beragyog a Napfény – ma éjjel véget ér a Gombaszögi Nyári Tábor (FOTÓK)

Ővé lett a völgy - Azahriah Gombaszögön (FOTÓK)

Mindenből rengeteg – elköszönt a Gombaszögi völgy (FOTÓK)

 Rúzsa Magdi rekordot döntött Gombaszögön (FOTÓK+VIDEÓ)

 

Nézzétek meg a válogatott fotóinkat!

 

 

Zatyko Dóra, ATEMPO.sk
Fotó: Göbölös Lajos / ATEMPO.sk