Szerelem nyara – harmadik nap a Gombaszögi Nyári Táborban

Gombaszögi Nyári Tábor

"A nemzetközi helyzet fokozódik" – meg a tábor hangulata is. Egyre inkább az az érzésem, hogy itt addig pörgetik a közönséget, amíg csak szufla van benne.

A ma esti koncert körül volt egy kis kavarodás. A Hiperkarma volt kiírva első fellépőnek, de késtek és harctéri pletykák keringtek a táborlakók között, hogy a késés miatt esetleg a Brains kezd először, de végül a Hiperkarma befutott.

Összefoglalva: mintha egy hatalmas vizuális és minden más érzékeket megszólító kiáltvány lett volna a produkció. A frontember (Bérczesi Róbert) kultikus figura az undergroundban. Olyan formabontó előadást mutatott be, amire csak kevesen képesek. Most jött ki harmadik lemezük, a "Konyharegény". Minden lemezükről játszottak dalokat, és külön öröm volt nekem, hogy két ütőhangszeres lévén a bandában, latinos ritmussal fűszereztek néhány dalt.

A második csapat a Brains volt, akiknek legtöbb nótájára jellemző, hogy rappet meg elektronikát (elsősorban drum'n'bass-t) vegyítenek kemény rockkal. Igazán súlyosan nyomták a srácok.

Most is a végére hagyták a legnagyobb durranást. A Jóvilágvan zárta az éjbe nyúló napot. Már az elején beindult mindenki. Bokor Réka tüllszoknyában énekelte és „balettozta” végig a koncertet. Volt közös éneklés az Allstar néhány tagjával a Levegő erejéig, ahol az instrumentális rész alatt Laboda Robi slammelt egy hatalmasat. És a csúcspont még nem is ez volt. A koncert vége felé trikókat dobáltak a közönség soraiba, aki elkapta, az felmehetett a színpadra, és ekkor derült ki a turpisság: a trikókon betűk voltak, amiket sorba állítva kijött a JÓVILÁGVAN felirat.

Mindegyik zenekart többször visszatapsolták. Még az őrangyalok is sírtak a meghatottságtól és táncoltak a félvad ritmusokra. Már alig várom az újabb estét.

RÉSZLETES ZENEI PROGRAM

 Bódis Attila, ATEMPO.sk
Fotó: ATEMPO.sk & Gombaszögi Nyári Tábor