Enrique Iglesias volt az első koncertező a legnagyobb befogadóképességű zárt magyarországi létesítményben (FOTÓK)

Enrique Iglesias volt az első koncertező a legnagyobb befogadóképességű zárt magyarországi létesítményben (FOTÓK)

A latin zene egyik legnagyobb sztárja, Enrique Iglesias adott koncertet vasárnap, június 12-én Budapesten.

Az énekes elsőként lépett fel a legnagyobb befogadóképességű zárt magyarországi létesítményben, a tavaly év végén átadott, húszezer férőhelyes MVM Dome-ban.

A 46 éves Enriqe Iglesias zenekara és tánckara kíséretében mindössze három koncertet adott Európában, Prágában, Łódźban és Budapesten. Az énekes legutóbb 2018 márciusában, tizennyolc év szünet után lépett fel Magyarországon, akkor két teltházas koncertet adott a Budapest Sportarénában.

 

Enrique Iglesias

 

Ugyanazt a színpad-, fény-, hang-, lézer- és pirotechnikát láthatta a közönség, amely a nemrégiben véget ért amerikai turnét jellemezte.

Enriqe Iglesias dalai és albumai a legtöbbet játszottak között vannak minden kontinensen. A koncerten olyan slágerek voltak hallhatók, mint a Sube me la radio, a Duele el corazón, a Loco, a Heart Attack vagy a Bailando. Utóbbi videóklipje a második legnézettebb lett a YouTube-on az egész világon, mintegy 3,5 milliárdos nézettséget produkált.

 

Enrique Iglesias

 

A Grammy-díjas spanyol énekes eddig tíz stúdióalbumot készített, 2020-ban minden idők legjobb latin előadójává választották. Negyedszázados karrierje során több mint 170 millió lemeze fogyott világszerte, 2016-ban és 2017-ben öt díjat nyert a Latin American Music Awards gálán, köztük az év művésze elismerést.

Az MVM Dome-ban legközelebb Tom Jones ad koncertet. A világhírű walesi énekes július 12-én lép majd színpadra.

ATEMPO.sk
Fotó: Mónus Márton / MTI