ÚJDONSÁG: Maja és Fecó karácsonyi dallal lepte meg rajongóit - Ez az ünnep kicsit más

ÚJDONSÁG: Maja és Fecó karácsonyi dallal lepte meg rajongóit - Ez az ünnep kicsit más

Gasparik Maja és Fecó mindenki számára jól ismert, többek közt az Arizóna zenekarból. Évek óta zenélnek, szerepelnek, ott vannak a rádióban, TV-ben, színpadokon.

Duóban is számos alkalommal hallhattuk őket, de most jött el az idő, hogy megjelentessék első saját dalukat Ez az ünnep kicsit más címmel.

„Ez az első dalunk, azonban a mi duó formációnk az Arizónával egy időben indult, tehát lassan 9 éves. Feldolgozásokat, covereket énekeltünk főként, Fecó pedig néha hangszeren is kísért, mikor zongorán, máskor gitáron. Gyakorlatilag, ha Majaként kijön egy cover dal, akkor a zenei részéért természetesen ő a “felelős” :-) (Ilyen volt a Crazy in Love feldolgozás is.) És bizony ennyi év után jöttünk rá, hogy nincs egy közös dal, ami kicsit más, mint amit tőlünk megszokhattak.” - mondta Maja, aki hamarosan első gyermekének ad életet.

„Ahogy az újdonság címe is utal rá, bizony, ez az ünnep valóban kicsit más. Most, hogy lassabban, még inkább belülről szemlélem a világot, valóban elkapott ez az érzés. Viszont az, aki eddig is hallgatott minket, szerette a zenénket, az ugyanúgy ennek a családnak a része! Nem lehet teljesen külön választani az Arizónától, hiszen ugyebár ott is ugyanúgy jelen vagyunk, és minden, amit “alkotunk”, az fontos.”

A dal a Muzsika TV Felvidéki Mulatós Show műsorában lesz látható és hallható hamarosan, ahol a mulatós zene mellett más műfaj is teret kap. „Többször léptünk már fel a műsorban az Arizónával is, és nem titok, hogy ez a dal célszerűen erre az apropóra íródott. Nagyon gyorsan készült, elvileg úgy volt, hogy a szöveget nem is én írom, de végül mégis rám maradt a feladat. Most már egyáltalán nem bánom, mert annak ellenére, hogy attól tartottam nem fogok tudni mit kezdeni a gondolataimmal, végül úgy érzem sikerült. De azt azért be kell vallanom, hogy Fecó e téren is sokat segített."

És akkor hallgassuk meg az újdonságot:

 

 

A Gasparik családnál az ünnepek előtt most is nagy a sürgés-forgás. „Az a különleges, hogy bár visszavettem a tempóból, a délelőtti műsoraimtól most kicsit elbúcsúztam, de mégsem telnek unalmasan a napok. A várakozás mellett most újra a zene került előtérbe az életemben, számos projektben vettem részt, és az Arizónával is sokat dolgozunk (csak megsúgom, elkészült legújabb dalunk :)). Fecó pedig szintén rengeteget dolgozik, úgyhogy az ő stúdiójában már hetek óta karácsonyi dalok csendülnek fel nap mint nap, így már bőven tudtam hangolódni az ünnepekre.”

A közeli és távolabbi jövőre is vannak bőven tervek az Arizónával is. „Elsősorban szeretnénk megmutatni és bemutatni legújabb dalunkat, melyről még mindent most nem árulhatok el! És nagyon várjuk már a december 16-ai koncertünket, ugyanis Budapesten a Magyarság Házában csapunk a húrok közé, de csak finoman, mert akusztikus koncertet hallhattok tőlünk. Ott lesz velünk Lépes Gábor is, aki most már a gitáros posztot tölti be az Arizónában, aminek nagyon örülünk. Úgyhogy Show must go on :-)”

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk