A DAL 2018: Odett - Aranyhal

Itt a következő dal, Odett  Aranyhal című szerzeménye, mely részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2018. január 20-án, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2018 versenyben.

Divattervezőből lett énekes Odett, akit divattervezői tanulmányai hoztak a fővárosba. A ruhatervezés mellett másik hobbijáról sem feledkezett meg és már 17 évesen országos tehetségkutatóba jelentkezett.

Polgár Odett 2006-ban, 18 évesen Takáts Eszterrel és Varga Zsuzsával közösen megalapította az Odett és a Go Girlz! együttest. Ám hamarosan szóló karrierbe kezdett, 2010-es Pötty a kockán című albumát már Odett néven mutatta be.

SZAVAZZ A DAL 2018 KEDVENCÉRE!

2011-ben jelent meg nagylemeze, ami a Hanyatt, homlok, egyenes címet viseli. Albumainak szövegét édesapja, Polgár Péter és Müller Péter Sziámi írta. Nagylemeze 2013-ban Fonogram-díjban részesült. Ugyanebben az évben szerepelt először A Dal színpadán Ne engedj el című dalával.

2014-ben újabb nagylemeze jelent meg Csillagtérkép címmel. Ezen az albumon olyan nagy zeneszerzőkkel dolgozott együtt, mint Rakonczai Viktor és Szabó Zé.

2016-ban újra A Dal színpadára állhatott. A Stardust című versenydalán édesapjával, Polgár Péterrel együtt dolgoztak.

Aranyhal című számával A Dal 2018-as szériájába is bekerült a legjobb harminc induló közé, melynek zeneszerzője Toldi Miklós és Polgár Odett, szövegírója Hujber Szabolcs.

 

 

ATEMPO.sk / A DAL