KLIPPREMIER: Ricco Flash – Maradok szabadon

Ricco Flash

Új klippel jelentkezik a felvidéki rapper, Ricco Flash. A friss videó a Maradok szabadon című dalához készült.

A huszonhét éves Kovács Zsolt a Komáromi járásban lévő Ifjúságfalvához tartozó Kisszigeten él és alkot. Tavaly ősszel debütált bemutatkozó klipje Volt egy nyár címmel, amely után most egy komorabb, ám mondanivalójában sokkal mélyebb videót készített a rajongóknak.

„A Maradok szabadon a múlt árnyoldalitól, negatív hatásaitól való szabadulásról szól, amik visszahúznak minket. Ha leragadunk, bezárkózunk, akkor nincs kiút az ördögi körből, ezért szükséges levetni a béklyókat” – mondta a dalról Ricco Flash. Hozzáfűzte, a dal a szomorkásabb hangulata ellenére pozitív végkicsengésű, amit a videóban is szeretett volna megmutatni.

A közel öt perces klip Borka Roland újságíró forgatókönyve alapján és rendezésében készült.

„Már a nyári dalnál is látszott, hogy Zsolt kivételes előadó, és az új dala teljesen megfogott.

 

Ricco Flash

 

Nagyon sok mindent bele lehetett képzelni, és több olvasata is van. Az én felfogásomban ez a dal azt sugallja, hogy a semmiből hogyan tudunk kikeveredni és a múltban szerzett sérelmekből, bántásokból, sérülésekből hogyan lehet úgy építkezni, hogy az a javunkat szolgálja. Ezért született meg a Megtorló mellett Rocky is, akik a régióban ügyködnek.” – fogalmazott Borka Roland rendező. Hozzátette, nagyszerű volt a komáromi erődben forgatni, a helyszín számos lehetőséget kínált.

Az operatőri munkálatokat ezúttal is Gőgh Krisztián a KriszDesign stúdió alkotója vállalta. „Mivel már dolgoztunk együtt, nagyjából tudjuk, mit várhatunk egymástól. Zsolt kifejezett kérése volt, hogy fekete-fehér legyen a klip. Kicsit neonoiros és barokkos lett, miközben mai zenére készítettük.

Izgalmas tapasztalat volt számomra, hiszen az előzőhöz képest több helyszínen: Győrnél, Gútán, Negyeden és Komáromban is fogattunk, ráadásul különféle időjárási viszonyok között. Kihívás volt, de élveztem” – nyilatkozta Gőgh Krisztián.

 

 

ATEMPO.sk