VIDEÓ: Így énekelte Kristóf Réka Szokolay Sándor ritkán hallható művét

A SZIA - Szokolay InspirArt kezdeményezésére és a Virtuózokkal való együttműködés eredményeként indult útjára 70 Szokolay címmel egy videósorozat. A ksifilmekben Szokolay Sándor pedagógiai alkotásaival kívánják inspirálni a zenetanuló gyermekeket. A zeneszerző fontosnak tartotta az élmény alapú zeneoktatást és minden alkalmat megragadott kis védencei lelkesítésére.

A legújabb videóban a komáromi Kristóf Réka, a Virtuózok 2017-es abszolút győztese előadásában hallhatunk egy ritkaságot Szokolay Sándor-tól, melyben Weöres Sándor Balkáni koldusdal című versét dolgozta fel.

 

Weöres Sándor műveinek megzenésítése végig kísérte Szokolay Sándor pályafutását. Békés-tarhosi diákként fedezte fel Weöres költészetét és találkozott először személyesen a nagyra becsült alkotóval. Azonnal megihlette Weöres különleges világa.

A Balkáni koldusdal című vers feldolgozása 1960-ben keletkezett. Évtizedeken át a feledés homálya borította míg 2018-ban a Szokolay InspirArt Virtuózok Gálakoncerten ismét felcsendült a Cingaresca. A közönség lelkesen fogadta Kristóf Réka és Boateng Kármen Stephany temperamentumos előadását. Nem is volt kérdés a produkció megörökítése, hogy napvilágra kerüljön egy újabb ritkaság.

 

A felvétel 2018. július 4-én a Budapest Music Center készült és Rékát Boateng Kármen Stephany kíséri zongorán.

 

 

EZ, ATEMPO.sk / Szokolay Sándor Alapítvány
Fotó: Bucsuhazy István / Somorjai Református Egyházközség